Muskari

ILMOITTAUTUMISLOMAKE > Hakeudu oppilaaksi. UUSIEN MUSKARILAISTEN ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2024-2025 ON PARHAILLAAN KÄYNNISSÄ!

LUKUVUODEN 2024-2025 MUSKARIN LUKUJÄRJESTYS

Nykyisten muskarilaisten jatkoilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025: Täytä muskarin jatkoilmoittautumislomake Eepoksessa > Minulla on tunnukset. Uudet tunnukset lähetetään muskariperheille viikolla 11. Mahdollisissa tunnusongelmissa otathan yhteyttä toimisto@hymo.fi.

MUSKARIN UUSI LUKUJÄRJESTYS 12.8.2024 ALKAEN (päivitetty 5.6.2024):

Tule mukaan muskariin laulamaan, soittamaan, liikkumaan ja loruttelemaan! Muskariopetus kehittää lapsen itseilmaisua, luovuutta ja ryhmässä toimimisen taitoja. Samalla luodaan valmiudet musiikin monipuolisen harrastamiseen.

Opetuspaikat:

  • Hiidenkiukaan päiväkoti, Hiidenkiukaantie 2
  • Hyvinkään musiikkiopisto, Hyvinkäänkatu 1 (luentosalit ja kamarimusiikkisali)
  • Punaojan päiväkoti, Saviojantie 1
  • Päiväkoti Norlandia-Otava, Kirvesmiehenkatu 12

Muskariryhmät

Perheryhmät 45 min viikossa

Vauvat, 1-vuotiaat ja 2-vuotiaat

Perheryhmiin osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa. Muskaritunti on hetki, joka piristää kiireisenkin perheen arkea. Silloin on lupa sylitellä, kutitella, nauraa ja höpsiä.

Leikkiryhmät 30–45 min viikossa

3-, 4- ja 5-vuotiaat

Leikkiryhmissä 3–5-vuotiaat lapset totuttelevat käymään ryhmässä ilman omaa aikuista. Lapsia rohkaistaan ilmaisemaan itseään musiikin ja liikkeen kautta. Loru- ja lauluvarastoa kartutetaan käyttämällä sekä uusia että vanhoja lastenlauluja.

Soitinryhmät, soittis, kuorot ja erityisryhmä 30–60 min viikossa

Soitinryhmät 6–7-vuotiaille ja soittis 7–10-vuotiaille

Soitinryhmissä 6–7-vuotiailla on soittimena joko viisikielinen kannel, ukulele tai nokkahuilu & pitkähuilu. Tunneilla harjoitellaan nuottikuvan hahmottamista sekä pienten soittoläksyjen kotiharjoittelua.

Soittis on tarkoitettu 7–10-vuotiaille. Opettajana on Reeta Nikkola. Soittiksessa lapsia rohkaistaan äänen ja liikkeen avulla spontaaniin improvisointiin, joka kehittää itseilmaisua ja musiikillista luovuutta sekä antaa valmiuksia musiikin perusopinnoille. Soittiksessa vierailee myös musiikkiopiston soitonopettajia esittelemässä eri soittimia, jolloin tutustutaan tarkemmin eri soittimiin.

Laulava sävel -kuorot  5‒6-vuotiaille, 7‒9-vuotiaille ja 10‒12-vuotiaille

Kuorot harjoittelevat musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa keskiviikkoisin klo 15.45‒16.45 (10‒12-vuotiaat) 16.45‒17.30 (5-6-vuotiaat) ja klo 17.30-18.30 (7-9-vuotiaat). Kuoroihin on ilmoittautunut paljon laulajia ja siksi kahden kuoron sijaan kuoroja on kolme.

Kaikki pääsevät mukaan ilman laulukoetta! Ainoa pääsyvaatimus on iloinen laulumieli. Lukukausimaksu on 100 € musiikkiopiston ulkopuolisilta. Muskarin oppilaille kuoro sisältyy oppilasmaksun hintaan, eli kuoroon voivat osallistua 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat oman muskariryhmän lisäksi. Ilmoittautumiset kuorolomakkeella osoitteessa Eepos: Hyvinkään musiikkiopisto

Erityisryhmä 7‒11-vuotiaille

Muskarissa toimii maanantaisin ryhmä erityistarpeisille lapsille. Mukaan otetaan neljästä kuuteen oppilasta ja opetus voidaan tarpeen mukaan toteuttaa myös pienemmissä ryhmissä tai 30 min kestoisena pariopetuksena. Ryhmässä musisoidaan yhdessä tutustuen soittamiseen, kuunteluun, liikkeeseen ja äänenkäyttöön ja pidetään yllä tekemisen meininkiä! Soitonopetuksessa käytetään kuvionuottijärjestelmää. Lassi Salin toimii ryhmän opettajana.

Muskarin opettajat

Elokuusta 2024 alkaen Reeta Nikkola opettaa maanantaisin Hiidenkiukaalla ja tiistaisin, keskiviikkoisin (lapsikuorot) ja perjantaisin musiikkiopistolla ja lisäksi torstaisin Punaojalla. Linda Aaltonen opettaa keskiviikkoisin musiikkiopistolla ja Hiidenkiukaalla sekä lauantaisin musiikkiopistolla. Erityisryhmän opettajana jatkaa maanantaisin musiikkiopistolla Lassi Salin.

Opettajien yhteystiedot:
etunimi.sukunimi(at)hymo.fi

Opetus- ja loma-ajat

Syyslukukauden 2024 opetus alkaa 12.8. ja päättyy viimeistään 18.12.2024 (syysloma viikko 42). Kevätlukukauden 2025 opetus alkaa 7.1. ja päättyy viimeistään 30.5.2025 (talviloma viikko 8).

Muskarin lukukausimaksut 1.1.2024 alkaen

Muskari 45 min (myös 1 lapsi + aikuinen sisarus- ja perheryhmässä)160 €
Muskari 30 min 105 €
Sisarus- ja perheryhmä (2 lasta + aikuinen)255 €
Lapsikuoro (ulkopuolisilta) 100 €

Lukukausmaksu peritään syys- ja kevätlukukausilta erikseen. Maksusuoritusten viivästyminen aiheuttaa myöhästymismaksun sekä mahdolliset muut perintäkulut. Maksujen laiminlyöminen voi myös vaarantaa opintojen jatkumisen opistossa.

Oppilaspaikkaan sitoudutaan aina koko lukuvuodeksi (syys- ja kevätlukukausi). Lukukausimaksua ei palauteta opintonsa kesken lukukautta keskeyttävälle oppilaalle.

Sähköinen laskutus

Lasku lähetetään ensisijaisen huoltajan ilmoittamaan sähköpostiin syyslukukauden osalta yhdessä erässä syyskuussa ja kevätlukukausi yhdessä erässä tammikuussa.

Lasku saapuu sähköpostilaatikkoosi osoitteesta Eivastausta@fivaldi.net. 

Huomautusmaksut ja perinnän hoitaa Visma Duetto.

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUTUMISLOMAKE > Hakeudu oppilaaksi.

Aiemmin muskarissa olleille jatkoilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025: Täytä jatkoilmoittautumislomake Eepoksessa > Minulla on tunnukset. Uudet tunnukset lähetetään muskariperheille viikolla 11. Mahdollisissa tunnusongelmissa otathan yhteyttä toimisto@hymo.fi.