Oletko Hyvinkään musiikkiopiston nykyinen tai entinen oppilas, oppilaan huoltaja, opettaja, yhteistyökumppani, sidosryhmään kuuluva tai muuten vaan vannoutunut musiikin ystävä? Onko Hyvinkään musiikkiopisto sydäntäsi lähellä? Kirjoita tähän avoimeen vieraskirjaan tervehdyksesi ja/tai muistojasi Hyvinkään musiikkiopistosta.
Keväällä 2020 Hyvinkään kaupunginvaltuusto päätti Kestävän talouden ohjelmasta 2021-2023, jonka myötä musiikkiopiston saamaa kaupungin avustusta leikattiin 20%.
163 ajatuksia aiheesta “Avoin vieraskirja”
Musiikki on tärkeä osa hyvinkääläistä kulttuuria ja Hymon oppilailla ja opettajilla on ollut tässä tärkeä osa. Ilman sitä Hyvinkää olisi paljon köyhempi paikka asua.
Hyvinkään musiikkiopisto on ollut koko elämäni ns. toinen koti. Opiskelen jo muualla ammattiin tähtäävää musiikkia, mutta Hyvinkäällä tuli opiskeltua noin 10 vuotta, jonka laadukas opetus mahdollisti pääsyni näin pitkälle musiikissa.
Hyvinkään musiikkiopisto on ollut Suomen musiikkioppilaitosten liiton jäsen jo vuodesta 1957. Se tekee jatkuvasti laadukasta työtä musiikkikasvatuksen alalla ja tarjoaa lapsille ja nuorille musisoinnin ison ilon ja taidon. Kiitokset ja terveiset kaikille hymolaisille SML:ltä!
Hyvinkään musiikkiopisto oli syy paikkakunnalle muuttamiseen. Musiikkiopisto vaikuttaa Hyvinkään kulttuurielämään laaja-alaisesti ja sen vaikutuspiiristä olevien elämän laatua syventäen. Kaupungin päättäjät ovat vuosikymmenien ajan tämän ymmärtäneet, haluan uskoa näin tapahtuvan vastakin.
Hymo on tärkeä! Pieni musiikkiopisto, jossa opetetaan suurella sydämellä.
Hyvinkään musiikkiopistolla on ollut ja on yhä kasvava rooli omassa elämässäni ja urallani. Siellä aloitin baritonitorven soiton, ja suoritin D-tutkinnon. Ilman musiikkiopiston tarjoamia mahdollisuuksia, laadukasta opetusta ja lämmintä yhteisöä en olisi tässä tilanteessa: matkalla kohti ammattimuusikon uraa.
Hienoja muistoja on paljon. Orkesterisoittoon sain kipinän silloin Tero Toivosen johtamassa Puhti-puhallinorkesterissa. Jos teki mokan, sai nousta tuolille seisomaan ja tuulettaa aurinkolasit päässä- olihan ohjelmistossa Smoke on the water.
Orkesterisoitto on vain vahvistunut A-puhallinorkesterina toimivassa Hyvinkäänkylän puhallinorkesterissa, jonka jokavuotisista marssikeikoista on saanut hyvää kokemuspohjaa sotilasmusiikin puolelle, jossa tällä hetkellä operoin.
Musiikkiopistossa sekä teorian että soittimen opetus on korkealla tasolla. Yhtinä vuoden kohokohtina olivat Tarja Hakosen matalien vaskien soittajaiset (useamman kerran trumpettien kirkkaiden äänien vahvistamina), joissa torvi soi ja maha täyttyi milloin glögistä, milloin simasta.
On korvaamatonta, että on mahdollisuus opiskella musiikkia. Toivottavasti myös tulevaisuudessa kaikilla on mahdollisimman tasavertainen mahdollisuus musiikkiharrastukseen. Kiitos!
Musiikkikasvatuksen tulisi edelleen olla mahdollista Hyvinkäällä asuville lapsille ja nuorille.
Musiikki on tärkeä osa sivistystä.
Hyvinkää voisi olla sekä musiikki-, että kuvataide kaupunki. Ikävä kyllä ei ole nyt kumpaakaan ja näiden säästöjen jälkeen moinen jää haaveeksi vain.
Yt.
Maija Helasvuo
Kuvanveistäjä, KuM
Viulisti, amateur
Kulttuurista leikkaaminen on elämänlaadun heikentämistä.
Hyvinkääläisten hyvinvoinnin ja kaupungin motonkin mukaan hyvän huomisen saavuttamiseksi taiteen roolilla on korvaamattoman suuri merkitys. Olen musiikkiopiston kasvatti, ammattiopintoihin sieltä jatkanut, tosin toiselle taiteenalalle sittemmin siirtynyt. Musiikkiopisto oli kuin toinen koti, lämmin, kannustava ja turvallinen kasvualusta joka antoi hyvän pohjan tulevalle uralleni. Olen kiitollinen kaikista yhteisistä vuosista, joita kertyi viitisentoista.
Yt. Anni Tuomi
Entinen viulisti, nykyinen kuvataiteilija
Hyvinkään musiikkiopisto omaa pitkän korkealaatuisen opetushistorian Suomen musiikkielämässä. Siellä on saanut perusopetuksensa huomattavan monta nykyistäkin ammattimuusikkoa ja musiikkiopisto on kasvattanut satoja/tuhansia musiikista nauttivia musiikinharrastajia vuosien kuluessa. On hyvin lyhytnäköistä ja varmasti tulevaisuudessa ”kostautuvaa” (nuorten hyvinvoinnin väheneminen, syrjäytymisen lisääntyminen ym. ) ja kalliimmaksi tulevaa, jos musiikkiopiston hienoa toimintaa näin karsitaan ja dramaattisesti vähennetään! Liputan musiikkiopiston toimintaedellytysten puolesta! Yt. Nykyisin kolmen Hymo-oppilaan mummo
Sain Hyvinkään musiikkiopistolla todella laadukasta opetusta hyvällä meiningillä, sekä oppeja soittamiseen ja toeriaan, joista tulen hyötymään lopun elämäni. Teen matkaa kohti ammattimuusikon / tuottajan uraa ja ilman Hyvinkään musiikkiopistoa se ei olisi mahdollista.
Musiikkiopiston muskari on ollut aivan huikea! Niin monipuolista, ammattitaitoista ja hauskaa sisältöä niin lapselle kuin vanhemmallekin. Toivottavasti musiikkiopisto pysyy Hyvinkäällä ja lapsellamme on jatkossakin mahdollisuus osallistua musiikkiopiston toimintaan. Taide- ja kulttuurikasvatus on tärkeä hyvinvoinnin ja sivistyksen lähde, johon tulisi panostaa!
Hyvinkään musiikkiopisto on ollut tärkeimpiä asioita lapsuudessani ja nuoruudessani ja se on antanut minulle runsaasti eväitä elämään. Juuri Hyvinkään musiikkiopisto tutustutti minut musiikin saloihin ja antoi ja kehitti esiintymistaitoa, itseilmaisua, musikaalisuutta, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta. Lisäksi tutustuin musiikkiopistossa innostaviin ihmisiin, jotka olivat ja ovat edelleen erittäin tärkeä osa omaa sekä perheeni elämää – niin opettajiin, rehtoreihin kuin soittokavereihin.
Hyvinkään musiikkiopisto tarjoaa laadukkaan ja ainutlaatuisen harrastusmahdollisuuden alueen lapsille ja nuorille. Harrastukset, joissa lapsi ja nuori voi kehittyä ja kokea merkityksellisyyttä, ovat elintärkeitä henkisen hyvinvoinnin ja kasvun kannalta etenkin iässä, jossa oma identiteetti alkaa vasta rakentua.
Musiikki jää elämään – vaikka siitä ei tulisi ammattia, se kehittää herkkyyttä moniin suuntiin. Musiikin opiskelu sivistää ja avartaa ymmärtämään kulttuuria, yhteiskuntaa ja taiteen käsitettä laajemminkin. Oma innostukseni taiteeseen ja kulttuuriin, ilmiöihin, yhteiskuntaan ja ihmisiin on saanut alkunsa juuri Hyvinkään musiikkiopistosta.
Hyvinkään musiikkiopisto on mahdollistaja. On vaikea kuvitella, että ihmiset kokisivat elämänsä viihtyisäksi kaupungissa, jossa kulttuuri- ja taidetarjontaa supistetaan ja ajetaan alas. Toivon, että kaupungin päättäjät ymmärtävät musiikkiopiston vaikutuksen koko kaupungin ilmapiiriin ja tekevät järkeviä ratkaisuja.
Nelli Jäntti-Tuominen
Viestijä, toimittaja
Ylpeästi entinen Hyvinkään musiikkiopiston oppilas
Tunnetusti korkeatasoinen musiikkioppilaitos josta tullut monia nimekkäitä muusikoita. Helppoa ja populistista jatkuvasti uhata tämän instituution rahoituksen leikkaamisella.
Muusikon urani sai alkunsa Hyvinkään Musiikkiopistossa. Kaikista ei tietenkään tule ammattilaisia, mutta harrastuksenakin mahtavaa!
Hyvinkää ansaitsee edelleen hyvin toimivan musiikkiopiston!
Hyvinkään musiikkiopiston kasvattina todella toivon, ettei leikkauksia kohdisteta Hymoon (tai kulttuuriin yleensäkään)! 6-vuotiaana alkaneesta harrastuksesta on tullut minulle ammatti, lämmin kiitos ja terveiset kaikille vuosien varrella vierellä kulkeneille opettajille ja opiskelukavereille!
Sari Nevanko
alttoviulun äänenjohtaja, Mikkelin kaupunginorkesteri
Hyvinkään musiikkiopiston toiminnan ansioista musiikin- ja taiteen kentälle voitaisiin tulevaisuudessakin saada lisää taitavia ammattilaisia. Musiikkiopisto jo itsessään työllistää monia sellaisia muusikoita. Toiminnan säilyttämisellä takaamme, että Suomessa kuullaan myös tulevaisuudessa laadukasta musisointia. Musiikki on merkittävä harrastus kaikille, mutta erityisesti niille lapsille, jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Kaikilla perheillä ei ole varaa tai mahdollisuutta ajaa lastaan lähimpään kaupunkiin jokaviikkoisia tunteja varten. Panostetaan näinä hankalina aikoina kulttuuriin ja sen säilyttämiseen!
Mikäli ajattelet, että kulttuurista ja musiikista on hyvä supistaa, mieti elämääsi koronan keskellä ilman musiikkia, elokuvia, striimikonsertteja ym ym. Lisää myös sotemenoihin vähintään 10%, siis vähintään.
Vähentämällä juuri musiikkiopiston tukea, vähennätte myös kaupungin saamaa Vos-tukea. Hölmöläinen heittää saatua rakas hukkaan!
Vietin suuren osan peruskoulun aikaisesta vapaa-ajastani musiikkiopiston tarjoamien harrasteiden parissa. Ei jäänyt aikaa päätyä kovin pahoille teille.
Hyvinkään yksi merkittävä kulttuurin siemen on Hyvinkään musiikkiopisto. Sieltä on myös monenlaisen isonkin perheen vesat saaneet lujan pohjan musiikkiin ammattiin asti. Opiskelu on ollut kohtuullisen hintaista, mutta paljon ei kärsisi maksujen nousta. Musiikkiopisto on tukensa ansainnut. Musiikki on kansainvälinen kieli, tuki raskaina aikoina sekä ison ilon tuottaja. Kiitos Hymolle nuortemme tärkeästä ja henkilökohtaisesta opettamisesta, rohkaisusta ja eri elämänvaiheiden jakamisesta.
Hyvinkään musiikkiopisto on kaupunkimme musiikkielämän ja musiikinopetuksen kivijalka, joka tarjoaa opetusta vauvasta aikuisikään asti. Musiikkiopistossamme moni oppilas on löytänyt rakkauden musiikkiin ja saanut hyvät eväät jatkaa musiikin opiskelua aina ammattiin asti.
Olisi edesvastuutonta politiikkaa ajaa alas vuosikymmenten aikana aikaansaatu tärkeä oppilaitos kaupungissamme.
Minulla on parikin suurta syytä kiittää Hyvinkään musiikkiopistoa:
Suomen Harmonikkaliitto valitsi minut Vuoden Harmonikkataiteilijaksi 2020. Olen monen mutkan kautta päätynyt erikoistumaan bandoneonin soittoon ja argentiinalaisen tangon tyyleihin. Vuonna 2018 voitin Yhdysvalloissa kansainvälisen Che Bandoneon-kilpailun.
Kaikelle tälle elintärkeänä musiikillisen kipinän sytyttäjänä on toiminut Hyvinkään musiikkiopiston harmonikansoiton opettaja Kalle Välimaa. Musiikkiopiston salissa on myös koettu nuorena, jo soitosta hieman jyvälle päässeenä, Triplum-kamarimusiikkikilpailun jännittävät hetket.
Olin nuorena melkoisen vilkas tapaus, ja on tuosta riittänyt energiaa vielä aikuisiällekin. Musiikki toimi hyvänä vastapainona urheiluharrastuksille, ja musiikkiopisto oli tärkeä ja turvallinen ympäristö kasvaa. Omalla kohdallani olen melko varma, että ilman musiikkiharrastusta energiani olisi suuntaunut kaupungin keskustassa vähemmän järkevästi vietettyyn aikaan. Musiikin ja musiikkiopiston kautta tuli fiksuja kavereita ystäväpiiriin, ja osasta ystävyyssuhteista tuli pitkäikäisiä.
Musiikkiopiston toiminnan ahtaalle ajaminen olisi nuorten kasvatuksen ja hyvinvoinnin kannalta kohtalokas virhe – niin montaa lasta ja perhettä sen toiminta Hyvinkäällä koskettaa. Koko muusikon urani aikana en ole kertaakaan keneltäkään vanhemmalta kuullut pahaa sanottavaa omien lastensa musiikkiharrastuksesta musiikkiopistossa. Annattehan siis kallisarvoista työtä lasten ja nuorten hyväksi tekevälle talolle työrauhan ja -turvan.
Hyvinkää on yksi harvoista todellisista kulttuurikaupungeista Suomessa juuri musiikkiopistonsa, orkesterinsa ja taidetoimintansa puolesta. Järvenpääläisenä olen kadehtinut hyvinkääläisten kulttuuripalveluja ja nauttinut niistä itsekin konserttien muodossa. Olen vuosikymmeniä ihaillut hyvinkääläisten kulttuuri-ihmisten, sellaisten kuin Risto Ivars, tapaa rakentaa siltoja päättäjien ja kulttuuriväen välille. Tuloksena on ollut hieno Hyvinkääsali, laadukas musiikkiopisto ja sen jatkumona orkesteri. Pitkäaikainen ja sinnikäs työ on tuottanut hienoa tulosta. Ei kannata luopua mistään arvokkaasta hetken mielijohteesta.
Hyvinkään musiikkiopisto on korkeatasoinen oppilaitos, jolla on korvaamaton merkitys paikallisessa musiikki- ja kulttuurielämässä.
Olisi hyvin lyhytnäköistä ja virheellistä toimintaa leikata taloudellisia resursseja tältä menestyvältä koululta.
Parhain terveisin, HYMOssa opettanut pianisti ja tohtoriopiskelija
Musiikki – soittaminen- musisointi on elinikäinen mielen haastaja ja samalla sen hoitaja.
Toimiva ja kaupungin päättäjien arvostama musiikkioppilaitos on erittäin tärkeää – sekä kaupungin imagolle että näille opiskeleville lapsille ja nuorille.
Siitä ei saa tinkiä.
Elämän tasapaino tarvitsee musiikkia.
Hymossa on mahtava meininki! Hyvä ilmapiiri, upeat kollegat ja johtoryhmä, ihanat oppilaat! Loistotyöpaikka! Olen viihtynyt Hymossa opettajana jo 23-vuotiaasta alkaen ja olen niin kiitollinen näistä vuosista! Opisto on kehittynyt koko ajan ja kehittyy edelleen! Eläköön HYMO!
Opiskelin aikanaan Hyvinkään musiikkiopistossa useamman vuoden viulun ja alttoviulun soittoa.
Niistä ajoista on jäänyt paljon hyviä muistoja, oppeja sekä ystäviä. Musiikkiopistolla oli tärkeä merkitys nuoruudessani, sillä kannustava ilmapiiri vahvisti merkittävästi omaa luovuuttani, itsevarmuuttani sekä arvostusta itseäni kohtaan. Lisäksi musiikkiopistovuosista jäivät käteen rohkeus esiintyä ja tulla kuulluksi. Musiikkiopiston tarjoamat opit ovat edelleen mukana elämässäni, vaikken lopulta musiikilliselle alalle päätynytkään. Mielestäni näin tärkeän harrastusmahdollisuuden riittävä tukeminen ja laatutason säilyttäminen on hyvin tärkeää harrastamisen monimuotoisuuden säilymisen takaamiseksi Hyvinkäällä.
Musiikin merkityksestä mielenterveyteen on tehty lukemattomia tutkimuksia puhumattakaan musiikin harrastamisen merkityksestä. Laulaminen ja soittaminen avaavat lapselle, nuorelle ja aikuiselle aivan uuden maailman. Musiikin opiskelu kehittää lapsen ja nuoren tunne-elämää ja sosiaalisuutta ym. turvallisten pedagogien ohjaamana. Ja, vielä, musiikkia ei synny ilman osaavia muusikoita. En voisi kuvitella elämääni ilman musiikkia ja vielä ilman lähimusiikkia! Jyrkkä EI supistuksille!
Lapset tarvitsevat musiikkia ja laadukasta musiikkikasvatusta,jota vain musiikkiopisto pystyy tarjoamaan. Musiikkiopisto on yksi tärkeimmistä kulttuuri-elementeistä ja kulttuurikasvattaja Hyvinkäällä. Ilman sitä kaikki tämä jää hyvinkääläisiltä lapsilta sekä aikuisilta saamatta.
Kaupungin tukea musiikkiopistolle ei saa leikata, musiikkiharrastuksella on positiivinen vaikutus lasten ja nuorten kehitykselle ja oppimistuloksiin.
Musiikkiopisto ainutlaatuinen paikka musiikin oppimiseen. Opetuksessa on tavoitteellisuutta ja opettajat ihan huippuja.
Hyvinkään musiikkiopisto tarjoaa korvaamattoman arvokasta elämänsisältöä, merkitystä ja henkistä kasvua niin oppilaille kuin opettajille, huoltajille ja yleisölle. Taiteen avulla voimme jakaa tunteita, kokemuksia, ilmiöitä ja ajatuksia, joita emme osaa sanoittaa. Musiikkiopisto pyrkii antamaan kaikille lapsille ja nuorille mahdollisimman tasavertaisen mahdollisuuden olla taiteen tekijänä ja toimijana omassa yhteisössään. Toivon Hyvinkään kaupungin päättäjien tekevän viisaita valintoja.
Yt. Petri Prauda
lehtori, Sibelius-Akatemia
Hyvinkään musiikkiopistossa on ollut mukava työskennellä viisaitten ja taitavien kollegojen kanssa. Oppilaiksi olemme saaneet toinen toistaan mainiompia lapsia ja nuoria. Nyt sydän sykkii heille.
Hyvinkään musiikkiopisto oli nuoruudessa minulle kuin toinen koti, jonka oppilaista ja opettajista tuli minulle perhettä, ja siellä solmitut ystävyydet kantavat vielä tähän päivään (10 vuoden jälkeen). Musiikkiopisto tarjoaa monille nuorille turvallisen paikan viettää aikaa, oppia musiikista, esiintymisestä ja yhteistyöstä. Näiden asioiden lisäksi opitaan tavoitteellissuutta pitkäjänteisyyttä – eli kaikkia sellaisia taitoja, mitä myös työelämässä ja läpi elämän tarvitaan .
Hyvinkään lapset ansaitsee saada hyvää musiikin opetusta ja meillä on hyvä musiikkiopisto. Kiitos teille opettajille.
Hyvinkään musiikkiopisto on jo yli 60 vuotta tehnyt merkittävää työtä musiikkikasvatuksen saralla. Siellä on saanut moni lapsi ja nuori oppia soittamaan ja laulamaan, saanut kokea musiikin iloa ja oppimisen ja kehittymisen riemua, löytänyt oman tavan toteuttaa ja nauttia musiikista. Hymo eli siellä työskentelevä ammattitaitoinen ja idearikas henkilöstö on pitkäjänteisellä työllä niin kehittynyt itse kuin vienyt edistyksellisesti musiikkipedagogiikkaa eteenpäin suoden mahdollisuuksia musiikin tekemiseen ja kokemiseen entistä useammalle hyvinkääläiselle lapselle. Hymo on oppilaitos, jossa eletään muuttuvassa maailmassa kunnioittaen perinteitä ja hyväksi koettuja tapoja unohtamatta muuttaa toimintatapoja tarpeen ja tilanteen tullen. Hymon ja Hyvinkään Orkesterin yhteistyö ovat valtakunnallisesti esimerkillistä ja ainutlaatuista. Hymon nuorilla on mahdollisuus päästä soittamaan yhdessä ammattilaisten kanssa saaden samalla huikean mahdollisuuden oppia lisää ja saada ikimuistoisia kokemuksia musiikin voimasta. Nämä yhteistyökonsertit ovat tuoneet kaikille hyvinkääläisille mahdollisuuden nauttia musiikista ja saada siitä hyvinvointia elämäänsä. Hymon merkitys Hyvinkäällä on valtava. Hyvinkään kaupungin asenne musiikkiopistoa kohtaan on aina ollut arvostava ja päättäjät ovat ymmärtäneet Hymon tekemän työn merkityksen kuntalaistensa elämään. Musiikkiopiston tuen leikkaamisella on kauaskantoiset ja surulliset seuraamukset. Toimivan yksikön voi tuhota hetkessä, mutta sen jälleenrakentaminen vie kauan ja maksaa entistä enemmän. Ymmärrän kaupunkien tiukan taloudellisen tilanteen, mutta toivon hartaasti, että tällaiset kaameat suunnitelmat saadaan perutuiksi ja Hyvinkää löytää viisaammat keinot selvitä tukalasta taloudellisesta ahdingosta. Hymon tuen leikkaus ei ole sellainen, jolla kaupungin taloutta parannetaan. Hyvinkää on profiloitunut kulttuurikaupungiksi, joka tuottaa kaupunkilaisilleen kulttuuripalveluita ja hyvinvointia – toivottavasti tätä mielikuvaa ei nyt tuhota.
Ystävällisesti, Pia Kärjes-Peltola, Hymon rehtori vuodesta 2004 vuoden 2018 alkuun saakka ja jonka sydän sykkii edelleen Hymolle ja Hyvinkäälle
Hyvinkään musiikkiopistolla on vuosikymmenien perinteet laadukkaan musiikinopetuksen ja kasvatustyön parissa! Jo useita hyvinkääläisiä sukupolvia on tästä opinahjosta ammentanut voimaa elämäänsä ja arkeensa. Tässä oppilaitoksessa työskennellään joka päivä paremman hyvinkääläisen huomisen eteen suurella sydämellä! Näen tämän kaikissa kollegoissani, ja olen valtavan ylpeä saadessani työskennellä näiden taitavien pedagogien joukossa. Antakaa hyvinkääläisen musiikinopetuksen kulttuurin jatkossakin kukoistaa!
Hyvinkään musiikkiopisto on oma musiikillinen kotini. Ehdin opiskella Hyvinkäällä huilun soittoa ja ennen kaikkea musiikin ymmärtämistä 10 vuotta, joita en voi millään muulla kuin lämmöllä muistella. Se loi minulle innostavan ja tukevan pohjan ammattiopinnoilleni, joita jatkan edelleen tällä hetkellä Lyypekissä. On vaikea kuvitella, että Hyvinkää olisi entisensä, jos kulttuurikentältä lähtisi näin iso ja merkittävä palanen. Minusta on erittäin huolestuttavaa, jos ihmisten henkistä hyvinvointia edistävää asiaa ei nähdä yhtä merkittävänä arvona kuin rahan tuomaa turvaa. Musiikkia tai taidetta ylipäätänsä kun ei ikinä voi mitata rahassa. Se että minä, yksinhuoltajaäidin kanssa eläessäni, pystyin opiskelemaan usein elitistiseksi luokiteltua harrastusta on nimenomaan merkki siitä, että näin on ollut ja toivottavasti tulee jatkossakin olemaan Ettehän halua tätä etuoikeutta keneltäkään viedä?
Hyvinkään musiikkiopisto tekee laadukasta työtä musiikkikasvatuksen parissa. Musiikin taito lapsille ja nuorille on korvaamaton asia, toivon Hyvinkään päättäjien ymmärtävän tämän asian.
Taiteen perusopetuksen tarjoaminen on sijoitus lastemme, kuntamme ja maamme tulevaisuuteen. Laatua tarjoava musiikkiopisto on helmi ihanine opettajineen muskarista soitinopintoihin.
Kotikuntaa etsiville lapsiperheille se on vetovoimatekijä.
Kaikki lapseni ovat käyneet Hymon taitavien opettajien tunneilla. Lukemattomat kerrat olen istunut konserteissa, liikuttunut ja vaikuttunut muidenkin kuin omien lasten esityksistä ja musiikin taiasta. Toivottavasti mahdollisimman moni hyvinkääläislapsi perheineen voisi tulevaisuudessakin olla osa tätä hienoa “musiikkiperhettä”. Kiitos, Hymo!
Mielestäni on todella tökeröä, että 50% kaupungin avustuksista leikataan pois. Kuitenkin Hyvinkäällä on vain yksi musiikkiopisto ja se on todella tärkeää musiikkia harrastaville lapsille, nuorille ja aikuisille. itse olin noin 1,5 vuotta musiikkiopistossa soitin pianoa ja kävin laulutunneilla. Älkää leikatko toiminnasta.
Työskentelen Joensuun kaupunginorkesterissa alttoviulunsoittajana. Se erinomainen musiikkikasvatus jota sain Hyvinkään musiikkiopistossa oli pohja, jota ilman tuskin olisin edes hakeutunut ammattiopintoihin.
Jokainen lapsemme on opiskellut Hyvinkään musiikkiopistolla useita vuosia ja saanut kokea täysin korvaamatonta osaamista, kaverisuhteita ja musiikin iloa. Kaupungin avustuksen lasku kertautuu valtionosuuden laskuna ja siten vaikutus opiston budjettiin on todella merkittävä. Taiteen perusopetuksella on todella merkittävä rooli lasten ja nuorten hyvinvoinnissa. Siitä leikkaaminen on erittäin lyhytnäköistä toimintaa. Toivon hartaasti, että kaupungin päättävät elimet huomioivat musiikkiopiston tekemän upean työn eivätkö lähde ajamaan alas sen toimintaa pienen säästön toivossa.
Hyvinkään musiikkiopisto on valtakunnallisesti korkeatasoinen oppilaitos ja aktiivinen yhteistyökumppani radanvarren Kvartti-oppilaitoksille. Toivottavasti myös jatkossa hyvinkääläiset lapset ja nuoret saavat nauttia tästä laadukkaasta opetuksesta kohtuullisella lukukausimaksulla.
Kiitokset erinomaisesta opetuksesta myös poikkeusolojen aikana!
Hyvinkään musiikkiopisto toi elämääni ammatin lisäksi elinikäisen kaveriyhteisön ja elämäntavan. Musiikkiopisto oli lapsuuteni kantavin instituutio. Musiikkiopiston opettajat olivat kuin toiset vanhemmat. Toivon että tulevilla sukupolville on sama mahdollisuus todeta tämä.
Meidän perheessä musiikkiopistolla on ollut iso rooli lastemme elämässä. Nyt 14-vuotias tyttö ja 11-vuotias poika ovat soittaneet pianoa mahtavan opettajan opissa jo 7-vuotiaasta lähtien. 6-vuotias poikamme aloitti alttoviulussa viime syksynä ja on oppinut jo soittamaan hienosti ihanan ja osaavan opettajan opettamana. Hyvinkään musiikkiopisto tekee upeaa työtä hyvinkääläisten lasten ja nuorten kanssa. Musiikin tuoma ilo ja elämän läpi kestävä taito on hieno pääoma lapselle. Todella toivomme perheenä, että musiikkiopistoa koskevat leikkaukset eivät toteudu!
HYMO:ssa olen aloittanut huilun soiton ja viettänyt siellä suurimman osan lapsuudesta ennen toiselle paikkakunnalle muuttoa! Paikka herättää rakkaita muistoja ja ikuisesti muistelen opetusvuosia siellä lämmöllä!! Kaikki konsertit ja musiikkiprojektit ovat olleet ainutlaatuisia.
Soitin huilua Hyvinkään musiikkiopistossa 9 vuotta ja pianoa 7 vuotta sivuaineena, kunnes ihanien opettajien kannustamana pääsin opiskelemaan musiikkia Tampereen ammattikorkeakouluun. Hymon opettajien erittäin innostava opetus ja innostus ylipäänsä musiikkia kohtaan herättivät minussakin asuvan taiteilijan. Säestystunnit, teoriatunnit, orkesterit (monet erilaiset), kamarimusiikki toisten oppilaiden kanssa sekä 60 min pääaineen intrumenttiopetustunnit muovasivat nuoruuteni arkea. Vaikka välillä kävin musiikkiopistolla neljänä päivänä viikossa, pidin jokaisesta hetkestä siellä! Haluaisin, että mahdollisimman moni nuori saisi kokea saman yhteisöllisyyden tunteen ja nauttia musiikista. <3
Musiikkiopistossa kivointa on kun saa soittaa ja harjoitella rytmejä ja kaikki.
T. 7v oppilas
Musiikki tukee lapsen kehitystä monella tapaa ja auttaa harjoittamaan monia hyödyllisiä taitoja.
Olen ammattimuusikko koska sain Hyvinkään musiikkiopistossa hyvän pohjan opinnoilleni. Opistolla on tärkeä rooli kaupungin kulttuurielämässä ja myös siinä, minkälaisena kulttuurikaupunkina Hyvinkää nähdään koko Suomessa. Kaikki tuki Hyvinkään musiikkiopiston toimintaedellytysten säilyttämiseksi korona-aikana ja sen jälkeen!
Teemu Kauppinen, kontrabasisti, luottamushenkilö, Radion sinfoniaorkesteri
Hyvinkään musiikkiopistoa olen aina kehunut kun ammattilaisena olen kiertänyt Skandinaviaa. Sieltä se pohja on tullut, ja innostuneet opettajat ovat saaneet kiinnostumaan musiikkialasta ammattina. Ja opettajien korkea taso mahdollisti jatko-opintoihin pääsemisen. Tällaisia opistoja ei Suomessakaan ole ihan joka kaupungissa! Kiitos!
Musiikin ja soiton opiskelu opettaa lapsille – ihmisille, ikään katsomatta – paitsi pitkäjänteistä työskentelyä, itseilmaisua, keskittymistä, tunne- ja sosiaalisia taitoja myös viimeisimpien tutkimusten mukaan empatiaa. Mukavia ominaisuuksia kenelle tahansa yhteiskuntamme jäsenelle, eikö?
Aloitin ammattiin johtaneet musiikkiopintoni Hyvinkään musiikkiopistossa edellisen synkän pilven, 90-luvun laman alla. Vilpitön toiveeni on, että kaupunki pystyy nytkin katsomaan pidemmälle taiteen perusopetuksen, musiikin varhaiskasvatuksen ja musiikin opiskelun mahdollistamiseksi kaikille asukkailleen, eikä tee budjetissaan pieniä säästöjä siellä, missä niiden eriarvoistavat ja kokonaista kulttuuria kuolettavat vaikutukset ovat suurimmat.
Malla Vivolin
Huilisti, Tampere Filharmonian vuorotteleva äänenjohtaja
Musiikki on kautta historian ollut selviytymiskeino ja kehittää tutkitusti aivojen hyvinvointi ja oppimiskykyä. Nyt on väärä aika säästää musiikkiopiston kulurakenteesta tai heikentää nuorten hyvinvointia tukevia asioita. Nuorissa on tulevaisuus ja musiikki kantaa vuosisadoista toiseen!
Hyvinkään musiikkiopistolla on tärkeä tehtävä niin yksilön kuin yhteiskunnan kannalta. Lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa musiikkia tulisi turvata aivan kaikille – varallisuuteen katsomatta. Näin pystytään ehkäisemään eriarvoisuuden ja syrjäytymisen lisääntymistä. Musiikkiharrastus tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja samalla itsetunto ja -luottamus vahvistuvat. Musiikki on hyvä ja turvallinen matkakumppani, jonka kanssa voi jakaa elämässä monenlaiset tunteet.
Musiikin ja kulttuurin moninaiset vaikutukset hyvinvointiin ja sitä kautta koko yhteiskuntaan sekä tietysti Hyvinkään maineeseen ovat kiistattomat. Musiikkiopisto on monelle lapselle ja nuorelle valtavan tärkeä ja hieno paikka kasvaa, kehittyä, saada elinikäisiä taitoja, suurta iloa ja inspiraatiota sekä ystäviä. Musiikkiopistojen toiminnan ehdoton vahvuus on myös se, miten yksilöllisesti oppilaisiin voidaan keskittyä. Monelle säännöllinen, rauhallinen aika yksilöopetuksessa soitonopettajan kanssa on erittäin merkityksellistä monella muullakin tapaa kuin vain soitonoppimisen kannalta – harvinaislaatuista kanssakäymistä, jollaista ei moni muu harrastus mahdollista. Hyvinkään musiikkiopistosta kuulee niin positiivista palautetta, että olisi suunnattoman surullista ajaa sellainen opisto ahdinkoon. Kaupungin budjetissa kenties melko pienehkö säästö voi saada aikaan hurjat seuraamukset opiston tulevaisuuden kannalta ja vaarantaa toden teolla sen toiminnan jatkumisen ja alueen lasten tasa-arvoisen mahdollisuuden osallistua laadukkaaseen musiikin harrastamiseen kohtuullisilla lukukausimaksuilla.
Hanna-Leena Savolainen, Pirkanmaan musiikkiopiston pianonsoitonopettaja ja TAMKin säestäjä
Musiikin opetus on mitä tärkeintä, varsinkin tänä aikana. Musiikkia ja kultturia noin ylipäätänsä tarvitaan enemmän kuin koskaan! Lapsilla ja nuorilla on oltava mahdollisuus saada laadukasta ja hyvää musiikin opetusta. Tällaiset leikkaukset ovat todella kestämättömiä!
Musiikkiopiston alasajo – josta 50 % leikkauksessa tosiasiassa on kyse – on pitkällä tähtäimellä vahingollista koko kaupunkiyhteisölle. Se oleellisesti heikentää paikallisen nuorison näköaloja omalla paikkakunnallaan, ja he eivät ansaitse sitä.
Jos kaupunki pyrkii näin rajuun leikkaukseen, heidän pitäisi avoimesti kertoa että haluavat lopettaa musiikkiopistotoiminnan Hyvinkäällä, ja myös perustella miksi se on heidän mielestään kaupungille hyödyllinen toimenpide.
Jaakko Kuusisto
Oulu
Musiikki on ihmissydämen universaali kieli. Se voi koskettaa niitä mielen kerroksia, joita sanat eivät tavoita, luoda yhteyttä ja yhteenkuuluvuutta eri taustoja, kulttuureita ja sukupolvia edustavien välille. Musiikin harjoitteleminen kehittää ihmistä monipuolisesti – motoriikkaa, tunteita, luovaa ilmaisua, luonteen sinnikkyyttä sekä analyyttista ajattelua. Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä ihmisenä kasvun osa-alueita riippumatta siitä, tuleeko lapsesta ammattimuusikko vai jotain aivan muuta. Myös omien kulttuuristen juurien tunteminen on arvokasta. Musiikki on ja sen tulee olla kaikkia varten, perhetaustaan ja varallisuuteen katsomatta.
Omat lapseni ovat saaneet Hyvinkään musiikkiopistossa osaavaa, kannustavaa ja lämminhenkistä musiikkikasvatusta. Opettajat ovat olleet tärkeitä aikuisia lasten elämässä, antaneet heille rohkaisua ja haastaneetkin sopivalla tavalla ylittämään niin ulkoisia kuin sisäisiä esteitä. Nämä vaikutukset kantavat pitkälle tulevaan. Tämäntyyppiseen toimintaan tulisi erityisesti panostaa vaikeina aikoina.
Soittaminen on lapsen psykofyysisen kehityksen kannalta yksi parhaita harrastuksia, tästä on paljon tieteellistä tutkimustakin. Musiikki opettaa pitkäjänteisyyttä, tavoitteellisuutta, sekä elämän menestykselle keskeistä taitoa – asioissa ei ole vain yhtä hyvää tai oikeaa tapaa toimia hyvin. Musiikki tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia tehdä vaihtoehtoisesti ja ne kaikki voivat olla hyviä. Yhteissoitto tarjoaa poikkeuksellisen hyvän sosiaalisen verkoston ja opettaa sopeutumaan joukkoon ilman että tarvitsee menettää itseään. On äärettömän tuhoisaa säästää tulevaisuudestamme – nuorten koulutuksesta ja kaikinpuolisesta sivistämisestä. He ovat niitä jotka joutuvat ratkaisemaan monet nyt ratkaisemattomilta näyttävät maailman ongelmat, ja heille pitää suoda kaikki mahdollinen koulutus ja kehittymisen mahdollisuudet. Suomi ilman musiikkiopistoja tekisi soittamisesta vain erittäin hyvin toimeentulevien perheiden lasten harrastuksen. Tämä sotii räikeästi Suomen sosiaalipoliittisia linjauksia vastaan – linjauksia joissa koulutus, mahdollisuudet sekä eri asioiden kokeilemisen mahdollisuudet tuodaan mahdollisimman monen ulottuville, tasaveroisesti perhetaustasta riippumatta. Olisi lyhytnäköistä säästää musiikkiopiston toiminnasta. Sellaista ratkaisua ei kukaan poliitikko varmasti haluaisi olla tekemässä.
Patrik Stenström, klarinetisti Kansallisoopperassa, Suomen Muusikkojen Liiton varapuheenjohtaja
HYvinkään Musiikkiopistossa olen itse opiskellut nuorehkona aikuisena laulua. Nämä opinnot antoivat mm. eväitä nauttia oopperasta kaikkina näinä vuosikymmeninä. Molemmat tyttäreni saivat hyvää ja innostavaa opetusta Musiikkiopiston muskarissa, he ovat monenlaisen musiikin kuluttajia edelleen, nyt nuorina aikuisina. Musiikkiopiston konsertit, joulunajan soivat musiikkitalot…sivistävää, monipuolista, hyvää toimintaa Hyvinkäällä!
Hyvinkään musiikkiopisto on meille ihanan lähikoulun ja hyvän asuinpaikan ohella tärkeä ankkuri kaupunkiin, jonne aikanaan puolivahingossa asetuimme. Muskarista aloitettiin, mutta viimeistään Suzuki-pianotunnit soittajaisineen ja opiston rikas konserttitarjonta kiinnittivät koko perheen opiston toimintaan. On ihanaa saada seurata, miten lapsiin tartutetaan soittamisen ilo, ja oppimisen janoa ja itsetuntoa vahvistetaan taidokkaasti ja syntyy halu ja ilo jakaa ja näyttää opittua konserteissa ja soittajaisissa. Hyvinkää on kulttuurikaupunkina paljon kokoaan merkittävämpi. Lapsiperheen näkökulmasta tärkeää on juuri monipuolinen ja perheiden saavutettavissa oleva taiteen perusopetus, mahdollisuus harrastaa ja oppia ja kasvaa taiteen parissa, se tuo hyvinvointia. Elinvoimainen ja kaikille saavutettavissa oleva musiikin perusopetus on aarre, josta kaupungin kannattaisi kertoa ylpeydellä ääneen ja pitää jatkossakin hyvä huoli siitä, että toiminnalla on taloudelliset edellytykset jatkua ja lapsilla ja nuorilla mahdollisuus oppia ja kukoistaa. Kiitos musiikkiopisto, te pidätte tätä kaupunkia lämmöllä ja musiikin ilolla pystyssä enemmän kuin moni ymmärtääkään.
Annetaan Hyvinkään soida – Hyvinkään musiikkiopistolle tulee taata mahdollisuus jatkaa korkealaatuista musiikinopetusta myös tulevaisuudessa.
Sain ensikosketuksen pianonsoittoon Hyvinkään musiikkiopistossa. Siitä alkoi minulle arvokas opintieni musiikin parissa. Musiikkiopistossa sain kokea ihanaa ilmapiiriä, osallistua hauskoihin projekteihin, ystävystyä hienojen ihmisten kanssa ja ennen kaikkea sain laadukasta, kannustavaa ja merkityksellistä opetusta. Vaikken lähtenytkään kohti muusikin ammattiopintoja, musiikkiopisto on antanut elinikäisen pianon- ja cembalonsoiton taidon, joka on auttanut elämään hankalien ja raskaiden tilanteiden läpi opiskelussa ja työelämässä, auttanut voimaan hyvin ja auttanut jakamaan iloa. Lämpimät muistot jättivät jäljen elämääni, josta olen erittäin kiitollinen – ehkä enemmänkin. On hienoa, että Hyvinkäällä järjestetään tätä tärkeää harrastusmahdollisuutta musiikin parissa suurella sydämellä.
Ian Välimaa,
kiitollinen Hyvinkään musiikkiopiston kasvatti,
bioinformaatioteknologian opiskelija Aalto-yliopistossa
Toivottavasti Hyvinkään kaupungin päättäjiltä löytyy viisautta olla leikkaamatta lasten ja nuorten musiikinharrastusmahdollisuudesta. Hyvinkään musiikkiopisto on tunnettu vireänä musiikin perusopetusta antavana, kannustavana opinahjona, josta kautta vuosikymmenien on kasvanut nuoria muusikonalkuja ja musiikin rakastajia. Kaupungin tuen leikkaaminen tarkoittaisi lukukausimaksujen kohtuutonta nostamista, mikä asettaisi perheet eriarvoiseen asemaan musiikkiharrastuksen mahdollistamisessa hyvinkääläisille lapsille, ja se olisi surullista se!
Annaleena Ilveskivi
Tampereen konservatorion huilunsoiton lehtori
(Hyvinkään musiikkiopiston tuntiopettaja 90-luvun alussa)
Hyvinkään päättäjät!
Musiikkiopisto antaa hyvin monelle nuorelle
– syyn pysyä pois pahanteosta
– elämälle sisältöä
– paremman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin
– mahdollisuuden tähdätä ammattiin
Musiikkiopisto antaa Hyvinkäälle
– monia hyviä veronmaksajia
– kulttuurikaupungin maineen
– laadukkaita musiikkiesityksiä kaupungin arkeen ja juhlaan
– henkistä hyvinvointia hyvin isolle asukasmäärälle vauvasta hoitokodin asukkaihin
Musiikkiopiston takia
– moni hyvätuloinen veronmaksaja valitsee kotikaupungiksi Hyvinkään, koska lapsensa voivat harrastaa siellä musiikkia
– Hyvinkää pysyy asuttuna. Ilman sitä moni veroja maksava lapsiperhe muuttanee pois.
On hölmöjen hommaa leikata Musiikkiopiston rahoitusta. Päinvastoin, sitä pitäisi tässä kohtaa lisätä!
Säästäkää tämä ilmeisen hyvä musiikkiopisto!
Sivistyksellä on arvo, jota ei voi rahalla mitata
Olen useina vuosina saanut seurata mummina lasten lastemme musiikkiharrastusta ja olla mukana tärkeissä hetkissä ja tunnelmissa mitä vain musiikin kautta voi kokea. Musiikkiharrastus on tärkeä osa tukemassa nuoren suotuisaa ja tasapainoista kehitystä. Opetus musiikkiopistossa on ollut ammattitaitoista ja lapsille mieluista, opettajat ovat taitavia, kannustavia ja innostavia. Musiikkiopiston esityksissä on ollut mukava seurata lasten ilmaisua ja kehitystä. Kaupungin kuva musiikin arvostuksessa antaa myönteisen signaalin tuleville uusille asukkaille kaupungin ilmeestä. Musiikkiopistolla on tärkeä tehtävä kaupunkimme taide-elämän rikastuttajana.
Musiikkiopistot ja orkesterit ovat pienempien kuntien ja kaupunkien kulttuurin sydän!!!
Kaikki lapsemme harrastavat musiikkia Hymossa ja ovat saaneet upeaa ja ammattitaitoista sekä innostavaa opetusta. Taidot ovat kasvaneet sekä instrumentinsoitossa että eri esitysten ja teoriatuntien kautta – Hymon opetussuunnitelma on erittäin kattava ja monipuolinen. Tulevia taiteen harrastajia ja nauttijoita saa kasvaa ja kehittyä Hymon hyvässä huomassa.
Kaksi poikaamme sai Hyvinkään musiikkiopistosta alkuvauhdin harrastukselleen ja eväät musiikin ammattiopintoihin asti. Toivon että Hyvinkään kaupunki turvaa myös jatkossa nuorten musiikinharrastajien perustuslailliset mahdollisuudet kehittää itseään varattomuuden sitä estämättä; musiikki on inhimillisesti merkityksellinen voimavara, jonka laajoja vaikutuksia ihmisen hyvinvoinnille ja kognitiiviseen kehitykselle tieteellinen tutkimus on vasta viime vuosikymmenten aikana alkanut valottaa.
Hyvinkään musiikkiopisto on tuottanut tähän maahan lukuisia musiikin ammattilaisia monimuotoisella opetuksellaan.
Jos hiihtolatujen neuroottiseen höyläämiseen joka ikinen huurteinen aamuyö riittää pätäkkää, niin pitää riittää musiikkikulttuurinkin tukemiseen! Musiikki on erinomainen harrastus nuorelle, ja johtaa parhaimmillaan hyvään ammattiin, kuten oman jälkikasvun kohdalla on käynyt. Ja ura alkoi Hyvinkään musiikkiopiston soitinvalmennuksesta!
Annan tukeni Hyvinkään musiikopistolle
Musiikkiopisto on hyvinvointilaitos johon kunnan on todella tärkeää panostaa välttääkseen nuorison syrjäytymistä ja siitä aiheutuvia kuluja.
Toivottavasti ”säästöjä” tuovat (oikeasti pelkkiä ongelmia tuottavat) leikkausaikeet perutaan ja musiikki elää ja elättää jatkossakin historiallista kulttuurikaupunkia!
Hyvinkään musiikkiopisto on perinteikäs ja erittäin menestyvä taiteen perusopetusta ja musiikin ammattilaiseksi ryhtyviä opettava oppilaitos.
Musiikkiopiston tulokset näkyvät ja kuuluvat sekä Hyvinkäällä että koko Suomessa ja myös ulkomailla. Hyvinkään musiikkiopiston työ on niin
arvokasta, ettei sitä voi edes mitata rahassa. Soitto- ja laulutaito on sellaista, mitä ei voi ostaa kaupasta. Se antaa sisältöä sekä muusikon että
kuulijoiden elämään. Tällaista toimintaa kannattaa ehdottomasti tukea yhteisesti. Hyvinkään musiikkiopiston opettajat ovat erittäin ammattitaitoisia.
Heistä kannattaa pitää huolta.
Liialliset säästöt rapauttavat musiikkiopiston toiminnan. Kaupungin mahdollisesti asettamat säästöt tuplaantuvat valtionosuuksien pienentyessä.
Hyvinkään musiikkiopisto on voimakas vetovoimatekijä hyvinkääläisille ja kaupunkimme mahdollisille uusille asukkaille. Samoin Hyvinkään kulttuurielämä
tulisi kärsimään paljon, jos Hyvinkään musiikkiopiston avustuksia pienennetään liikaa.
Hyvinkääläisten kannattaisi ajatella musiikkiopistoa ja muita kulttuurilaitoksia SIJOITUKSINA kaupungin viihtyisyyteen ja palveluihin, EI menoeränä.
Sijoitus kulttuuriin palautuu yleensä moninkertaisena takaisin. Musiikin ja taiteiden opiskelu on sivistystä.
Lapset ja nuoret eivät ole yhdestä puusta valettuja. Siksi kaupungista pitää löytyä monenlaisia palveluita, kustannuksiltaan mahdollisia kaikille perheille. Hyvinkäällä on tämä ymmärretty laajalti jo pitkään. Säilyttäkää Hyvinkäällä edelleen mahdollisuus harrastukseen jokaiselle lapselle ja nuorelle.
Kiitos Hyvinkään musiikkiopistolle laadukkaasta opetuksesta trumpettiharrastuksen parissa. Aikuistuessani olen alkanut ymmärtää tämän lapsena aloitetun harrastuksen merkityksen elämässäni. Vaikka opistolla en enää vuosiin olekaan soitellut, se on antanut avaimia hoivata omaa mieltä kun stressi on ollut pahimmillaan. Se on myös ikuistanut monet onnelliset tapahtumat mieleeni niin hyvin, että muistot on helppo uudelleenelää kun palaa kuuntelemaan niitä kappaleita, jotka muistoihin olennaisesti liittyvät. Olen ikuisesti Hyvinkään musiikkiiopistolle kiitollisuudenvelassa kaikista niistä opeista, joita olen sieltä saanut ammentaa. Musiikkiharrastus on ohjannut minua elämässä suurella kädellä, eikä se olisi ollut mahdollista, jossei musiikinopetus Hyvinkäällä olisi ollut niin helposti saatavilla kaikille tasapuolisesti.
Toivottavasti musiikkikasvatuksen merkitys vielä pääsee ansaitsemaansa valoon!
Hyvinkäällä on erinomainen musiikkiopisto. Sitä se on ollut vuosikymmeniä. Tärkeimpänä pidän sen lapsia ja nuoria tukevaa, innostavaa ja laadukasta opetustoimintaa. Monille meistä oppilaista se on antanut pohjan ammattiopinnoille. Yhä edelleen tunnen itseni hyvinkääläiseksi pitkälti musiikkiopiston vaikutuksesta.
Antakaa hyvinkääläisten lasten ja nuorten harrastaa musiikkia arvoisessaan musiikkiopistossa!
Jussi Viitala,Kerava
Suomen Kansallisooppera ja -baletti
Musiikki on kiehtonut minua lapsuudesta saakka. Musiikkiopistoon en kuitenkaan lapsena päässyt, se oli vaikeasti tavoitettavissa, harvojen ja valittujen oikeus. Lopulta kuitenkin pääsin kiinni musiikkiharrastukseen muulla tavoin ja olen hyödyntänyt soitto- ja laulutaitoani jopa työssä. Silti eräs elämäni kirpaisevimpia hetkiä on ollut, kun musiikin teoriaa minulle aikuisena opettanut henkilö sanoi, että olisin ollut kyllin lahjakas ammattilaiseksi – jos olisin saanut aloittaa asianmukaiset opinnot riittävän aikaisin.
Tyttäreni soittaa huilua musiikkiopistossa. Olen ollut valtavan kiitollinen tästä. Hän saa mahdollisuuden, jota minulla ei ollut. Mutta vaikka hän ei koskaan tähtäisi ammattilaisuuteen, musiikkiopisto on osoittautunut paljon merkittävämmällä tavalla yhdeksi hänen elämänsä peruspilareista kuin olisin voinut etukäteen edes kuvitella. Hän saa kehittää itseään tavoitteellisesti, oppia musiikkia ja itsensä ilmaisemista sen kautta, jakaa soittamisen iloa ystäviensä kanssa, kokea jännitystä ja riemua. Joskus toki pettymyksiäkin, mutta turvallisissa puitteissa. Eräs tärkeimpiä asioita on suhde omaan soitonopettajaan. Opettaja opastaa, auttaa ja kannustaa, on lapsen arjessa läsnä ja näkee, miten erillaisilla soiton opettamiseen liittyvillä valinnoilla voi tukea lasta tämän kasvun eri vaiheissa. Tällainen ihmissuhde on valtava voimavara. Koska opetus tapahtuu yksilöopetuksena, soitonopettajalla voi olla lapsen kanssa paljon henkilökohtaisempi suhde kuin esimerkiksi luokanopettajalla. Ideaalia olisi, että jokaisen lapsen elämässä olisi tällainen ihmissuhde, olisipa sen puitteina mikä tahansa harrastus.
Olen itse työskennellyt lasten ja nuorten parissa noin viisitoista vuotta, ensin seurakunnissa ja sittemmin sosiaalityöntekijänä. Tänä aikana on vahvasti näyttäytynyt, että se, mikä huomattavaa osaa elämässään erilaisiin vaikeuksiin ajautuvista lapsista ja nuorista yhdistää, on ”oman jutun”, aikuisjohtoisen, säännöllisen, turvallisen ja lapsen psyykkistä kasvua tukevan harrastuksen puute. Jokaisella, niin lapsella kuin aikuisella, on käytettävissään 24 tuntia vuorokaudessa. Jos harrastusta ei ole, niin vastaava aika täyttyy silti aina jollakin. Valitettavasti kasvavassa määrin se ”jollakin” on päämäärätöntä hengailua, joka taipuu hyvin herkästi kohti päihteidenkäyttöä ja ilkivaltaa. Tämä puolestaan johtaa vaikeuksiin erilaisilla elämän osa-alueilla ja lopulta syrjäytymisvaaraan, lastensuojelun tarpeeseen ja äärimmillään huostaanottoihin. Ja mitä sijaishuoltopaikoissa sitten varsin alkuvaiheessa sijoitetun lapsen kanssa tehdäänkään? Aletaan etsiä sitä ”omaa juttua”, harrastusta. Lasku, hurjasti moninkertaistuneena, lankeaa kunnalle tai kuntayhtymälle joka tapauksessa. Tällaisia tapahtumakulkuja seuratessa kaikesta harrastustoiminnasta leikkaaminen näyttäytyy lyhytnäköisenä politiikkana. Laaja riittävän edullisten (tai sosiaalisin perustein jopa maksuttomien) harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen on sekä inhimillisesti että taloudellisesti erinomainen keino säästää ja luoda positiivista kierrettä, jossa hyvä kasvaa eikä katoa.
Musiikkiopisto ei ole vain taiteen perusopetusta tarjoava oppilaitos, vaan monien lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia kasvattava, kaupungin elämää rikastuttava ja vetovoimaa lisäävä toimija. Kaupungin tukea musiikkiopistolle ei mielestäni missään tapauksessa tule leikata. Sama pätee kaikkeen lasten ja nuorten arkea tukevaan toimintaan.
Pauliina Kuokka
sosiaalityöntekijä
musiikkiopistolaisen äiti
harrastelijamuusikko
Koen edelleen olevani HyMolainen, vaikka sieltä valmistuinkin kymmenen vuotta sitten. Musiikkiopisto oli minulle kuin toinen koti lähes 15 vuoden ajan, tarjoten minulle runsaat eväät ammattiopinnoilleni. Löysin sieltä parhaimmat ystäväni, sain tukea hyvinkin laajoihin sivuaineopintoihin, tunsin koko henkilökunnan ystävällisistä siivoojista, kultaakin arvokkaammasta vahtimestarista aina rehtoriin saakka. Kaikkien kannustus oli niin tärkeää!!! Tällä hetkellä viimeistelen Maisterin opintojani Sibelius-Akatemiassa ja keikkailen ammattiorkestereissa ympäri Suomea – yllättävän monesta orkesterista löytyy myös Hyvinkää-edustuksensa. On ehdottoman tärkeää että HyMo pystyy tulevaisuudessakin tukemaan oppilaitaan ja tarjoamaan monipuolisen koulutuksen lyhentämättä korvaamattomia soittotuntiminuutteja.
Kaikilla lapsilla ja nuorilla pitää olla tasapuolinen mahdollisuus harrastaa musiikkia. Hyvinkään musiikkiopiston opetus on ammattitaitoista ja laadukasta. Musiikin harrastus on antanut mielekästä tekemistä ja onnistumisen kokemuksia lapsellemme. Ilmapiiri on aina kannustava ja positiivinen. Opetusta annetaan suurella sydämellä. Olisi todella sääli, jos säästöt kohdistuvat musiikkiopiston toimintaan.
Musiikkiopistossa opiskelu on lapselle ja nuorelle kokonaisvaltaista harrastamista ja huomatuksi tulemista. On harvinaislaatuista, että lapsi saa aikuiselta jakamattoman huomion kerran viikossa soittotunnin ajan. Se kasvattaa lapsen itsetuntoa, omanarvontuntoa ja tunnetaitoja sekä sosiaalisia taitoja. Musiikkiopiston henkilökunta tekee työssään päivittäin arvokasta työtä lasten hyvinvoinnin eteen, unohtamatta laadukasta opetusta. Ymmärsin itse jo Hyvinkään musiikkiopistossa opiskellessani, että saan ammattitaitoista opetusta, mutta varsinaisesti huomasin sen tasokkuuden vasta ammattiin opiskellessani. Olin itse jo opiskelut aloittaessani hyvin kokenut muusikon alku moniin muihin opiskelijoihin verrattuna, sillä Hyvinkään musiikkiopistossa olin päässyt jo mukaan puhallinorkesteriin, kamariorkesteriin ja kamarimusiikkiyhtyeisiin, joissa meitä opetettiin hyvin tavoitteellisesti. Puhumattakaan henkilökohtaisen instrumenttiopetuksen tasosta. Minulta kysyttiin lukuisia kertoja, mistä musiikkiopistosta tulin ja keneltä opettajalta, eli missä saa näin laadukasta opetusta. Hyvinkääläisnuorille on valtava menetys, jos musiikkiopiston nykymuotoista opetusta aletaan nyt karsimaan. Sen vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvoinnille ja sosiaalisille taidoille sekä musiikillisille osaamiselle ovat mittaamattomat ja kauaskantoiset.
Olen ollut hyvin etuoikeutettu saadessani työskennellä Hyvinkään musiikkiopistossa jo 28 vuoden ajan.
Kaupungin kulttuurimyönteisyyden ansiosta Hyvinkääläiset lapset ja nuoret, sosiaalisista lähtökohdista riippumatta, ovat saaneet kehittää ja haastaa itseään musiikin saralla monipuolisesti, kokea yhdessä soittamisen -laulamisen riemua, onnistumisen iloa, löytää elinikäisiä ystäviä harrastuksensa parista. Pieni talo on tarjonnut turvallisen kasvuympäristön.
Taiteella on suuri merkitys ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Me joiden sydän sykkii musiikille, toivomme että myös tulevaisuudessa musiikkiopistolla on mahdollisuus jatkaa riittävillä resursseilla tätä tärkeää ja hienoa työtä.
Säilytetään Hyvinkää kulttuurikaupunkina ja ollaan kotikaupungistamme ylpeitä!
Internetin suoratoistopalveluista ei oikein taida saada hyvinkääläistä lapsikuoroa, puhallin- ja jousiorkesteria, eikä muita lahjakkaita soittajia ja solisteja Hyvinkään arkeen ja juhlaan iloa, valoa ja tunnelmaa luomaan – ainakaan livenä…
“Hyvinkään hyvän huomisen” yksi tärkeä peruspilari on OMA vireä elinvoimainen sivistys- ja kultturielämä sen kaikissa muodoissa. Sitä ovat aiemmat sukupolvet vuosikymmeniä rakentaneet ja vaalineet, eikä meidän nykyhyvinkäälaisten parane sitä lyhytnäköisten kertaluontoisten säästöjen toivossa antaa ajaa alas. Vastaavaa pitkäjänteistä rakennustyötä ei ole enää nykymaailmassa mahdollista/varaa/malttia uudelleen aloittaa ja tehdä.
Hyvinkään Musiikkiopisto on vuosikymmenet tarjonnut hyvät puitteet niin ammattimuusikoiksi kasvaneille, kuin monien hyvinkääläisperheiden yhteiseen mieluisaan harrastukseen. Tämän ilon soisi mielellään myös nykyisille ja tuleville hyvinkääläissukupolville.
Hyvinkään Musiikkiopiston puolesta!
Hyvinkään musiikkiopisto on vaikuttanut elämääni niin monella tapaa, että sitä on vaikea pukea sanoiksi.
Jo pienestä asti musiikki on kiehtonut minua, ja opisto on ruokkinut tuota kiinnostusta. Olen oppinut ilmaisemaan itseäni musiikilla, olen oppinut tulkitsemaan ja esiintymään. Olen päässyt osaksi yhteisöä, jonka kautta olen voinut myös matkustaa ja kokea kulttuuria niin lähellä kuin kaukaa. Opisto on haastanut ja kasvattanut niin musiikissa kuin ihmisenäkin. Se on tarjonnut kultaisia muistoja.
En usko olevani ainoa, joka voi kiittää tällaisesta rikkaudesta Hymoa. Se, että harrastuksessaan voi saada opetusta omassa kotikaupungissaan, on nimittäin valtavan hieno asia. Varsinkin pienelle ihmiselle se on suorastaan siunaus. Musiikin ilo kuuluu myös huomispäivän hyvinkääläisille, ja siksi on tärkeää että Hyvinkään musiikkiopisto voi jatkaa toimintaansa myös tulevaisuudessa.
Hyvinkää ei ole entisensä, jos musiikin annetaan kuihtua pois.
Lämmin kiitos Teille Hyvinkään musiikkiopiston opettajille, työntekijöille ja myös kotikaupungillemme siitä, että olemme voineet tarjota lapsillemme soittoharrastuksen, joka rikastuttaa koko perheen arkea ja juhlaa!
Toivon, että harrastus olisi edelleen mahdollinen ja kohtuuhintainen, ja siten kaikkien sitä toivovien lasten ja nuorten ulottuvilla!
Kun Hymo:ssa tehdään – tehdään kunnolla, keskittyneesti, kannustaen ja iloisella mielellä!
Taiteella on ollut ihmiskunnan historiassa aina merkittävä asema. Sen merkitys on korostunut erityisesti vaikeina ja niukkoina ajanjaksoina. Antakaa hyvät ja viisaat Hyvinkään kaupungin päättäjät Hyvinkään musiikkiopistossa tehtävän arokkaan taidekasvatustyön jatkua ongelmitta! Tuloksena saamme lisää tasapainoisia, pitkäjänteistä työtä osaavia luovia nuoria kaupunkimme iloksi ja ylpeydeksi.
Maija Viitasalo
Hyvinkään musiikkiopistossa 29 vuotta toiminut, nykyään eläkkeellä oleva opettaja
Nyt jos koskaan tarvitaan elämään iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta!
Hyvinkään musiikkiopisto ei ole tyhjä rakennus tai kustannus, vaan sen luoma yhteisö on monelle nuorelle tärkeä, turvallinen ja onnellinen ympäristö oppia sekä väylä tavata muita samanhenkisiä nuoria. Jos se viedään pois, moni jää yksin ja ilman harrastusta.
Musiikkiharrastus tuo iloa elämään niin soittajalle kuin kuulijalle ikään katsomatta.
Kulttuuri ja musiikki auttavat käsittelemään tunteita ja jaksamaan vaikeina aikoina.
Hyvinkään musiikkiopistossa saadun korkeatasoisen koulutuksen ja kannustuksen ansiosta olen päässyt opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan unelma-ammattiini, harpistiksi. Ilman Hyvinkään musiikkiopistoa tätä mahdollisuutta tuskin olisi, vanhempieni työpaikat ovat täällä.
Hyvinkää on hieno kaupunki, joten ei jätetä sitä kulttuurin osalta pimentoon. Me tarvitsemme musiikkiopistoa.
Sanni Korpelainen
hyvinkääläinen harpunsoitonopiskelija Sibelius-Akatemiassa
Musiikkikasvatuksen tulee olla hyvin saavutettavissa omalla paikkakunnalla. Musiikkiopisto kasvattaa herkkyyttä ja taitoja luoda tunteita musiikiksi. Musiikkiopisto myös kasvattaa taitoja esiintyä ja kamarimusiikkisali antaa siihen erittäin hyvät mahdollisuudet. Ja mikä parasta, lapsien esiintymisiä voi käydä kuuntelemassa isommallakin porukalla. Musiikkiopisto antaa hyvät opit myös musiikin ammattiin pyrkijälle. Älkää viekö tätä mahdollisuutta lapsiltamme. Oma tyttäreni kävi musiikkileikkikoulusta pianon D-kurssiin asti. Ja nyt hän toimii musiikin ammattilaisena.
Musiikkiharrastus tukee kaikkea muutakin oppimista ja antaa arvokkaan pääoman koko loppuelämälle, vaikka musiikista ei ammattia lopulta tulisikaan. En olisi sama ihminen ilman vuosien oppimäärää Hyvinkään musiikkiopistossa. Toivottavasti opiston arvo ymmärrettäisiin myös jatkossa, ja mahdollisimman moni pääsisi tutkimusretkelle musiikin maailmaan myös tulevaisuudessa.
Kiitokset Hyvinkään musiikkiopistolle kaikista niistä ihanista konserteista, joista olemme saaneet koko perheen kanssa yhdessä nauttia. Kiitokset kaikille ihanille opettajille, jotka ovat lapsiamme ohjanneet ja opastaneet musiikin ihmeelliseen maailmaan. Kaupungin avustuksen leikkaaminen lasten musiikkiharrastuksesta on hyvin lyhytnäköistä säästämistä. Kulttuuri on arvokasta kaikkein henkiselle hyvinvoinnille.
Ne kymmenen vuotta, jotka vietin Hyvinkään musiikkiopiston kasvattina, ovat muokanneet monia elämäni valintoja ja vieneet minua harrastelijamuusikkona sinne, missä nyt olen. Oma uravalintani ei suuntaudu musiikkiin, mutta katson silti ylpeänä vierestä ystäviäni ja tuttaviani, jotka ovat ponnistaneet Hyvinkään musiikkiopistosta ammattimuusikoiksi, sillä meitä kaikkia yhdistää laadukas, ammattimainen ja monipuolinen perustason musiikin opetus.
Hyvinkään musiikkiopiston laaja instrumenttivalikoima on ehdoton etu, sillä se takaa muun muassa orkesterisoiton ja yhteismusisoinnin monenlaisissa kokoonpanoissa aloittelevista soittajista D-tutkinnon tehneisiin. Näissä yhteisöllisissä musiikintekemisen hetkissä syntyy monia ystävyyksiä, jotka parhaimmillaan kestävät läpi elämän ja joita ei voi rahalla mitata. On myös tasokkaan musiikkiopiston merkki, että pystyin harjoittelemaan harvinaisemman instrumentin soittamista jo hyvin aikaisesta vaiheesta laadukkaalla lainasoittimella ja kohtuullisella vuosimaksulla. Hyvinkään kaupunki menettää tärkeän kulttuurin keskipisteen vetäessään tukensa musiikkiopistolta.
Kulttuurista leikkaaminen ei ole koskaan ollut hyvä idea. Eikä ole nytkään! Kulttuurin tukeminen on aina kestävä ratkaisu, huonoista ja heikoista olosuhteista huolimatta. Kulttuuri yhdistää meitä ja tuo meille aina turvaa ja rauhaa. Siitä on pidettävä kiinni!
Musiikkiopistossa jokainen lapsi ja nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi. Musiikkiopintojen lisäksi lapset ja nuoret oppivat esiintymistaitoja, saavat itsevarmuutta sekä paljon uusia ystäviä.
On laadukkaan musiikkiopiston kannalta edesvastuutonta toistuvasti esittää toimintaedellytysten merkittävää leikkaamista. Hyvinkää on panostanut viime vuosina ilahduttavasti kaikenlaisten kulttuuritapahtumien järjestämiseen. Näissä tapahtumissa ja niiden taustalla vaikuttavat useat Hyvinkään musiikkiopiston entiset tai nykyiset oppilaat. Veronmaksajana toivoisin kaupungilta laajempaa ymmärrystä kuinka viihtyisän ja vetovoimaisen kaupunkiympäristön rakentamisessa sisältä tuleva into ja osaaminen luovat omaleimaisen ja elävän kulttuurin. Se lisää kaupunkilaisten hyvinvointia ja kaupungin houkuttelevuutta. Ehdoton EI leikkauksille.
Säästäkää musiikkiopiston toiminta!
Hyvinkään musiikkiopiston laadukas opetus antoi minulle parhaat mahdolliset eväät jatko-opintoihin. Runsas kamarimusisointi, orkesterisoitto ja monipuoliset esiintymismahdollisuudet sekä ennenkaikkea huikean kannustavat opettajat viitoittivat tieni ammattilaisuuteen saakka.
Olen aina ollut ylpeä voidessani edustaa entistä opinahjoani maailmalla ja olen helposti voinut todeta saaneeni vankan pohjan muusikkoudelleni jo alusta asti.
Kaupungin esityksen mukainen leikkaus musiikkiopiston rahoitukseen vääjämättä vaikuttaisi opiston tarjoamaan opetukseen ja asettaisi lapset eriarvoiseen asemaan vanhempien tulotasosta riippuen.
Erinomainen oppilaitos, jossa musiikillisten taitojen lisäksi oppii myös vastuunkantoa, sosiaalisia taitoja sekä pitkäjänteisyyttä. Erottamaton osa Hyvinkään kulttuuriskeneä johon kohdistetut leikkaukset osuisivat siten kipeästi musiikin näkyvyyteen kaupunkilaisten arjessa.
Hyvinkään musiikkiopisto tarjosi aina vastapainoa urheilulle ja siellä pääsin opettelemaan soittamista, sekä musiikinteoriaa. Soittamisen- ja musiikintaito on ollut iso apu sekä ilo elämässä. Kiitos siitä taidosta kuuluu Hyvinkään musiikkiopistolle ja sen opettajille.
Kaupungin tuen leikkauksen johdosta moni joutuisi lopettamaan musiikkiharrastuksen ja moni ei pystyisi aloittamaan koskaan. Musiikin harrastaminen tukee koulunkäyntiä ja opiskelua. Vaikka siitä ei tulisi ammatti, se antaa paljon nuorelle.
Hymossa on käsittämättömän hyvät opet ja vuosikymmenten kokemus. Ei pilata sitä lyhytnäköisesti järjettömillä leikkauksilla ❤️😊
Olen kiitollinen vuosistani musiikkiopistolla viulun ja pianon sekä erinomaisten opettajien ja palkitsevien projektien parissa. Mieleeni ovat jääneet esimerkiksi Pohjoisen Uudenmaan Filharmonia ja matka Latviaan orkesterin kanssa. Toivon, että mahdollisuus kasvaa monipuolisesti musisoiden olisi tarjolla Hyvinkäällä myös tulevaisuudessa.
Hyvinkään musiikkiopisto oli nuoruuteni toinen koti kymmenen vuoden pianonsoiton opintojeni ajan. Tänä aikana musiikkiopisto tarjosi minulle elinikäisiä oppeja, kauniita muistoja sekä hyviä ystäviä, ja myös perheeni pääsi nauttimaan musiikin ilosta unohtumattomien konserttien ja soittajaisten myötä. Olemme erittäin kiitollisia Hyvinkään musiikkiopistolle ja sen opettajille, erityisesti pitkäaikaiselle pianonsoiton opettajalleni, laadukkaasta opetuksesta ja korvaamattomasta tuesta musiikin parissa.
Musiikin ja sen opiskelun merkitys on kiistatta valtava. Musiikin opiskelu ei edistä ainoastaan musiikillisia taitoja, vaan kehittää tutkitusti myös muistia ja oppimista sekä tukee henkistä hyvinvointia. Toivon, että hyvinkääläisten lasten ja nuorten tasavertainen mahdollisuus musiikin opiskeluun taataan myös tulevaisuudessa.
Minulle Hyvinkään musiikkiopisto on todella tärkeä osa elämääni. Olen viettänyt siellä 11 vuotta elämästäni. Ne ovat olleet minulle tärkeitä ja onnellisia vuosia ja toivon että HYMO voi tuoda onnea myös muille tulevaisuudessa.
Korkealuokkainen musiikkiopisto on sekä pitovoimatekijä Hyvinkäällä asuville että vetovoimatekijä tänne muuttamista harkitseville lapsiperheille. Toivon että Hyvinkään musiikkiopiston toiminta taataan tulevaisuudessakin eikä sen saamaan tukeen kohdisteta kohtuuttoman voimakkaita leikkauksia.
Lyhytnäköinen säästötyperyys!
Panostus lasten ja nuorten harrastuksen tukemiseen maksaa varmasti itsensä mitä moninaisimmin tavoin korkojen kanssa takaisin. Musiikin ilon ja henkisen pääoman lisäksi soittoharrastuksen myötä kehittyvät myös muut tärkeät taidot. Pitkäjänteinen vuosia jatkuva rutiininomainen harjoittelu ja ehdoton keskittyminen käsillä olevaan asiaan kantavat pitkälle ja luovat vahvan pohjan mistä ponnistaa myös opiskelu- ja työelämässä.
Taipaleeni Hymossa alkoi muskarista ja jatkui opiston puolella 12 vuotta. Vaikka musiikista ei minulla tullutkaan ammattia se on antanut paljon. Oma soittoharrastuskin puhkesi taas hiljattain uuteen kukkaan lapsieni aloitettua oman Hymo polkunsa.
Ikävät suunnitelmat, toivottavasti löytyy parempi ratkaisu. Musiikkiopiston toiminta on hyvä ja henkilöstö tekevät tärkeä työtä. Suomen musiikkiopistosysteemi toimii hyvin verrattuna monessa muissa maissa.
Kiitos Hyvinkään musiikkiopistolle arvokkaasta opetustyöstä! Oman ammattini pohjalla on vahva musiikkiopistotausta, ilman sitä musiikkiluokan opettajana toimiminen olisi lähes mahdotonta. Kiitos myös omien lasteni ammattitaitoisesta opetuksesta!
Musiikkiopiston avustuksen vähentäminen olisi äärimmäisen huolestuttavaa ja valitettavasti rajaisi monia harrastajia ulkopuolelle. Pidän musiikkiopiston puolia tässä asiassa ja toivon, että arvokas musiikkikasvatustyö saa jatkua ja olla mahdollista monille lapsille tulevaisuudessakin.
Hyvinkään musiikkiopistolla on muusikkojen keskuudessa erinomainen maine. HYMO tarjoaa ihanteellisen ympäristön musiikin harrastamiselle, ja moni huippumuusikkokin on sieltä saanut tukevan perustan muusikon uralleen. Olisi todella lyhytnäköistä ajaa oppilaitos ahdinkoon.
Helou,
HYMO tekee tuiki tärkeää työtä musiikin perusopetuksen parissa ja toivon sydämeni pohjasta että se jatkuu. Ilman mitää leikkauksia.
Minulla oli ilo ja kunnia saada esiintyä Hyvinkään musiikkiopistolla n.15 vuotta sitten. Sali oli tupaten täynnä, ja aistin tuolloin, että innostus musiikkia kohtaan on poikkeuksellisen suurta. Toivon sydämestäni, että lapset ja nuoret Hyvinkäällä voivat jatkossakin saada korkeatasoista musiikinopetusta ja että opettajat voivat jatkaa arvokasta työtään.
Laadukkaasta musiikinopetuksesta kannattaa pitää hyvää huolta. Tämänhetkisessä maailmantilanteessa on myös entistä tärkeämpää panostaa kestävään, aineettomaan kulttuuriin. Hyvinkään musiikkiopistossa tarjottavalla koulutuksella on merkitystä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Toivon, että opiston rahoitusta ei leikattaisi kohtuuttomasti, vaarantaen perinteikkään talon tulevaisuuden. Hyvinkään musiikkiopiston kautta olen itsekin päätynyt musiikin ammattilaiseksi.
Musiikkiopisto on antanut valtavasti alueen lapsille ja nuorille vuosien saatossa. Toivottavasti päättäjät ymmärtävät taiteen merkityksen tulkitsemisen ja luovuuden ilmaisemisen lisäksi kasvattajana, mielenterveyden edistämisen ja yhteisöllisyyden luojana. Kustannusten noustessa ei vähävaraisimmilla perheillä ole mitään mahdollisuutta lasten musiikkiopisto-opintoihin, kustannukset ovat nytkin jo merkittävät/lukukausi.
Musiikki on suuri osa kulttuuria ja sillä on lukuisia positiivisia vaikutuksia. Musiikin opiskelun suhteellisen järkevä hinta on suuri syy miksi moni lapsi ja aikuinen pystyy oppimaan musiikista ja soittaa soitinta joka tuo heille iloa.
Kaikilla lapsilla ja nuorilla pitää olla tasapuolinen mahdollisuus harrastaa musiikkia. Hyvinkään musiikkiopiston opetus on laadukasta ja ilmapiiri kannustavaa. Musiikin harrastus on kehittänyt ja antanut onnistumisen kokemuksia tyttärellemme ja toivottavasti tulevaisuudessa myös nuoremmalle pojalleni.
Kiitos tähänastisesta hyvästä musiikkiopetuksesta. Toivomme, että päättäjät huomioisivat musiikin opetuksen ja harrastuksen hyvän vaikutuksen lapsiin ja nuoriin ja sitä tukemalla sijoitus palaa tulevaisuudessa eri muodoissa takaisin.
Musiikki ja musikaalisuus ovat merkittäviä tekijöitä lasten ja nuorten hyvinvoinnissa. Se on tullut huomattua itse, ja onhan väitteelle pohjaa tieteellisissä tutkimuksissakin. Olen saanut hymosta laadukasta opetusta ja hyvää mieltä useiden vuosien ajan. Olisi loistavaa, jos yhä useammat hyvinkääläiset saisivat saman kokemuksen!
Perheemme nauttii Hyvinkään musiikkiopiston tasokkaasta musiikin opetuksesta jo toisessa polvessa. Toivomme lämpimästi, että kaupunkimme imagoa kohottava toiminnan kehitys olisi pikemminkin kasvavaa kuin rajoittavaa ajatellen mahdollisia budjettileikkauksia. Vaikka musiikin ja kulttuurin tulos yhteiskunnalle ei ehkä ole yhtä välittömästi tai euromääräisesti mitattavissa kuin monien muiden palveluiden, on se oleellinen osa lukemattomien ihmisten elämää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Musiikin ja elävän kaupunkimme puolesta, perhe Komi.
Musiikki on rikkaus, se on henkisen pääoman parasta valuuttaa! Musiikin opetukseen suunnattu tukieuro osuu ja vaikuttaa. Päättäjä joutuu tekemään valintoja ja usein ovat vastakkain henki ja materia. Viisautta on rohkeus asettaa henki etusijalle, koska immateriaalit kohteet ovat jatkuvan tuen tarpeessa, muut usein kertaluonteisina voivat seistä jonossa kauemmin. Unohtaa ei sovi myöskään alalle kouluttautuneiden työllistymistä. Älkää siis tinkikö musiikinopetuksesta! Mauno Järvelä, musiikin kunniatohtori, pelimanni, näppäriopettaja (ja edesmenneen Hyvinkään kaupunginhallituksen jäsenen Antero Krögerin hyvä ystävä)
Hyvinkään Musiikkiopisto oli merkittävä osa lapsuuttani ja kasvuani kohti tunnolliseksi ihmiseksi ja veronmaksajaksi.
Musiikki on tärkeä osa Hyvinkään arkea ja HYMO sen keskus. Musiikkiopiston toiminnan turvaaminen on tärkeää!
Rahoituksen leikkaaminen musiikkiopistolta ja kasvatuksesta yleensäkin on lyhytnäköistä ja itsekästä pikavoiton hakemista valtuutettujen oman uran mukamas pönkittämiseksi.
Joku raja!
Taiteen perusopetus kuuluu Suomen kaltaiseen yhteiskuntaan. Musiikki lisää lasten ja nuorten hyvinvointia ja musiikin opiskelu tutkitusti mm. muokkaa ja kehittää aivoja, auttaen myös kielellisten ja matemaattisten aineiden oppimisessa. Puhumattakaan siitä ilosta ja merkityksellisyydestä mitä se tuottaa elämään. Hyvinkää ei voi olla niin lyhytnäköinen että rokottaa tällaisesta lapsia ja nuoria tasa-arvoistavasta koulutuksesta. Nyt jo kovin ihmetyttää, miten Hyvinkää voi kutsua itseään lapsiystävälliseksi kaupungiksi. Toivottavasti, nyt ja jatkossa, tehdään sellaisia päätöksiä, jotka säilyttävät kaupunkimme arvon kulttuurikaupunkina, siihen pikemminkin panostaen. Olen itse saanut opiskella tässä hienossa opistossa muutaman vuoden ikäisestä täysi-ikäiseksi asti ja toivon että omat lapseni saavat halutessaan tehdä saman.
Mielestäni avustusta ei pitäisi leikata, koska silloin vähävaraisemmille perheillä ei enää olisi varaa tukea lastensa harrastusta
Olin mukana siinä nuorten sankassa joukossa, jolle rakkaus elävään musiikkiin syttyi väkevästi musiikkiopistovuosina.
Olin mukana siinä lukuisten nuorten joukossa, jolle opiskelu Hyvinkään musiikkiopiston loistavien opettajien johdolla kannustavassa ja yhteisöllisessä ilmapiirissä antoi vahvan perustan ja palavan innon jatkaa harrastuksesta ammattiopintoihin ja edelleen muusikon ammattiin.
Olen yhä mukana siinä pitkässä jatkumossa, joka vuosikymmentenkin takaa kantaa mielessään rakkaita muistoja ja suurta kiitollisuutta niistä rikkauksista ja mahdollisuuksista, joita opiskeluvuodet Hyvinkään musiikkiopistossa ovat elämään tuoneet. Annetaan hyvän jatkua!
yt. Anne Eirola
Hyvinkään musiikkiopiston kasvatti vuosilta 1967-1975
Turun filharmonisen orkesterin huilun varaäänenjohtaja
Hyvinkään musiikkiopisto on niin iso osa nuoruuttani, etten pysty edes kuvitella sitä ilman kasvaneeni. Sen myötä eteeni on tullut upeita tilaisuuksia, joista esim mainittakoon Oratoriokuoron säestys Kroatiassa joskus 14 vuotiaana, Hämpin parkkihallissa säestämässä oopperaklassikoita, Egotripin kanssa esiintyminen Tampere-talossa ja Aksentti-kvartetti, jonka kanssa tuli myös parissa kilpailussa käytyä. Viulun soitto on pysynyt koko ajan musiikkiopiston jälkeen tärkeänä harrastuksena ja voi että, kun olen siitä taidosta ja musiikkiopisto-taustastani ylpeä! Tuntee tehneensä elämässä oikeita valintoja sen takia ja elämä on kohdellut hyvin.
Musisointi ja musiikin opiskelu on kaikin puolin äärimmäisen terveellinen harrastus, josta on tieteellistä näyttöä. Toivon todella, että näitä harrastusmahdollisuuksia ei karsita vain taloudellista etua ajatellen. Musiikkiopisto vaikuttaa toiminnallaan isosti Hyvinkään kulttuurielämään ja luo yhteisöllisyyttä.
Musiikkiopistolla vietetyt vuodet ovat tarjonneet minulle perustan ammattiopinnoille, mistä olen äärimmäisen kiitollinen.
Marianna Korpela
entinen HYMOlainen, nykyinen musiikkipedagogi YAMK
Se, että Hyvinkäältä löytyi musiikkiopisto, oli ratkaiseva tekijä Hyvinkään seudulle muutossa. Taiteen ja kulttuurin harrastamisen mahdollisuus antaa kaupungista ehdottomasti kiinnostavamman ja sivistyneemmän kuvan, ja on olennainen osa kaupungin imagoa. Kaikki tutkimukset puoltavat musiikin harrastamisen hyötyjä ja kauaskantoisia positiivisia vaikutuksia lapsissa ja nuorissa. Heissä on tulevaisuus, joten heihin kannattaa satsata. Taiteen ja kulttuurin tuista leikkaaminen tulee heijastumaan lasten ja nuorten hyvinvoinnissa ikävällä tavalla, ja tulee pidemmällä aikavälillä lopulta kalliimmaksi kaupungille kuin talousahdingossa tehdyt säästöt.
Hylkääkö Hyvinkää musiikkiopistonsa?
Suomessa on syntynyt asukaslukuun suhteutettuna enemmän kansainvälisen tason kapellimestareita ja solisteja kuin missään muussa maassa.
Vuosikymmenien ajan ovat ulkomaiset delegaatiot kiertäneet ympäri Suomea ihmettelemässä Suomen musiikkiopistojen toimintaa.
Ja nyt Hyvinkää päättää säästösyistä ajaa alas oman maineikkaan musiikkiopistonsa , vaikka jo pelkästään Ilmastonmuutossyistä , nimenomaan henkisiä arvoja tulisi suosia , eikä jatkuvaa kuluttamista.
Musiikki on kieli. Meidän puhumattomien suomalaisten lapset ja nuoret oppivat musiikiopistoissa ilmaisemaan musiikin kielellä, jopa kaikista vaikeimpia ja syvimpiä tuntojaan . Sen lisäksi he oppivat pitkäjänteisen työnteon merkityksen.
Ja nyt Hyvinkää on päättänyt säästösyistä ajaa alas musiikkiopistonsa.
Mitä jää jäljelle nuorillemme? koulu, urheilu, seuraelämä, virtuaalitodellisuus ja videopelit, sähköpotkulaudat, mopot, mopoautot ja alkoholi.
Älkää hävittäkö Hyvinkään Helmeä.
Minulla on ollut ilo työskennellä jo parikymmentä vuotta Hyvinkään musiikkiopistossa. Olen nähnyt monen lapsen kasvun pienestä muskarilaisesta taitavaksi soittajanuoreksi.
Kuinka hienoa on nähdä, kun vanhempi heittäytyy tanssimaan vauvansa kanssa muskarin vauvaryhmässä yhdessä muiden vauvaperheiden kanssa. Näen vanhemman onnellisuuden omasta lapsestaan ja ilon yhdessä tekemisestä muiden vanhempien kanssa. Kuinka tärkeää, että voi jakaa välillä muiden vanhempien kanssa väsymyksen tunteen tai ilonhetket lapsiperheen arjessa.
Muskarissa käy myös isovanhempia lasten kanssa ihan viikottainkin ja usein juhliin saamme paljon isovanhempivieraita. Toimintamme ulottuu siis kaikenikäisiin ihmisiin ja minusta yhä useamman perheen pitäisi saada mahdollisuus päästä mukaan ja mieluummin kehittäisiin keinoja, millä lisätä musiikin vaikutusmahdollisuuksia hyvinkääläisiin kuin leikattaisiin toimintaa paljon.
Muskariryhmässä voi tutustua toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin ja saada vaikka elinikäisiä ystäviä. Kuinka tärkeää on kokea kuuluvansa ryhmään, olla osa yhteistä muskariporukkaa, selloyhtyettä, lapsikuoroa, orkesteria. Kuinka tärkeää lapselle, että voi tarttua kaverin käteen yhteisessä piirissä ja leikissä. Kuinka tärkeää, että lapset saavat improvisoida, keksiä, kertoa, laulaa, soittaa, onnistua, iloita, saada soittotunneilla aikuisen täysi huomio.
Musiikkiopiston toiminta on niin paljon enemmän kuin esimerkiksi pelkkä soitonopetus. Siellä vaikutetaan lapsiin ja nuoriin kokonaisvaltaisesti.
Minusta yhteiskunnassamme on pitkälti unohdettu esimerkiksi laulaminen. Se on monille vierasta tänä päivänä. Laulaminen on yksi hieno keino yhdistää meitä ihmisiä. Laulaminen syntyy meidän sisällämme ja vaikuttaa meihin vahvasti. Musiikkiopistossa annetaan laulamiseen hyvä mahdollisuus: jo pienet vauvat kuulevat laulua ja laulaminen jatkuu koko musiikkiopistossa käymisen ajan: muskarista musiikinperusteisiin, kuoroon, laulutunteihin. Vanhemmat saavat kannustusta laulamiseen lapsen kanssa yhdessä, jotta kotonakin voisi helpommin laulaa, kun esim.muskarissa oppii lauluja. Laulu voi auttaa pienen lapsen kiukkuhetkissä, nukahtamisessa eli voi antaa tukea vanhemmille jaksamiseen.
Myöhemmin laulaminen yhdessä kuorokavereiden kanssa on jotakin, mikä jopa lisää onnellisuuttamme.
Toivottavasti löytyisi parempia ja tehokkaampia säästökeinoja kuin säästää siitä, mikä lisää onnellisuuttamme.
Hakeuduin Hyvinkään musiikkiopistoon opiskelemaan, kun minulla oli ongelmia ääneni kanssa. Sain apua ja kehityin laulajana ja muusikkona hyvän opetuksen johdosta.
Musiikki on suurimmalle osalle meistä tärkeä tuki osana identiteetin kasvua. Musiikki vaikuttaa. Se herättää tunteita ja luo muistoja, mielihyvää. Se kuntouttaa sekä toimii ihmisen terapeuttina ja antaa meille mahdollisuuden sosiaalisiin kontakteihin. Siinä on kaikille jotain tärkeää ja vaikutukset ovat tutkitusti laajat.. Harrastuksena aarre. Miksi leikkaamme sellaisista asioista, jotka kehittävät meitä paremmiksi, empaattisiksi ihmisiksi?
HyMo on antanut minulle pohjan ammattiini ja tällä hetkellä toimii myös yhtenä työnantajistani. Tästä olen suuresti kiitollinen.
Hyvinkään musiikkiopistossa on tehty ja tehdään musiikkikasvatustyöyä suurella sydämellä. Toivottavasti tuo työ on mahdollista tulevaisuudessakin.
Hyvinkään Musiikkiopisto on olennainen osa Hyvinkäätä. Toivottavasti tulevaisuudessakin nuoret pääsevät nauttimaan Sen tarjoamasta hyvästä opetuksesta ja ilmapiiristä. Opistosta jäi itselleni iso kasa hyviä muistoja ja elinikäinen harrastus musiikin parissa.
Hyvinkään musiikkiopistossa tuli vietettyä aikaa lähes päivittäin koko kouluajan. Sieltä ovat jääneet monet hyvät muistot ja tärkeimmät lapsuusajan kaverisuhteet muotoituivat noina vuosina niin orkesterissa kuin teoriatunneilla. Ei ole montaa muuta asiaa joka olisi niin tärkeää kuin musiikki! Ja että sitä voi harrastaa pienestä lapsesta asti siten että se ei ole kustannuskysymys. Suomen korkea taso muusikoissa perustuu musiikkiopistoverkostoon, joka kattaa muunkin kun Suur-Helsingin alueen.
Kiitos koko elämänikäisen polun alusta. Kohta 30 vuotta Sibelius-Akatemian lehtorina. En olisi ilman Hymoa!
Hyvinkään musiikkiopistolla on ainutlaatuinen rooli lasten ja nuorten kulttuurikasvatuksessa ja tavoitteellisen tekemisen edistäjänä. Tätä tehtävää pitää jatkaa.
Hyvinkään Musiikkiopisto on aivan ainutlaatuinen opisto.
Maailmalla on ihmetelty kuinka hyvää musiikkikoulutusta Hyvinkäällä on ollut mahdollista saada kertoessani juttuja lapsuudestani.
Aloittaessani 8-vuotiaana soittamisen muskari avasi kokonaisen uuden maailman, vaikkapa orkesterissa soittamisen. Uusia kavereita, harjoittelua yhdessä, konserttijännitys ja vuoden kohokohta, Päiväkummun kesäleiri ! Se että pääsi soittamaan vanhempien “kokeneiden” 15- vuotiaitten kanssa vaati uusia sosiaalisia käytöstapoja, kaikki oli todella jännittävää.
Musiikkiopisto oli myös yhteistyössä Hyvinkään yhteiskoulun kanssa, teimme teoriaopintoja koulun musiikkitunneilla ( Asko Vilen opetti ), tätäkään ihmiset eivät oikein tahdo uskoa Amerikoissa.
16-vuotiaana piti päättää jatkaako bassonsoittoa vai jääkiekkoa.
Soitto jatkui ja musiikkiopistosta pääsin suoraan Kansallisoopperaorkesteriin ja sitten ulkomaille, muualla en Suomessa olekaan opiskellut.
Kaikki lapset pitävät musiikista, musiikinlajeja on loputtomiin, musiikin harrastaminen on superkehittävää lapsille.
Antakaa lapsille tämä mahdollisuus.
Esko Laine
Berliinin Filharmonikot
Uskon että suunniteltu Musiikkiopiston toiminnan vaarantava suuri kaupunginavustuksen leikkaus on mahdollista kohtuullistaa.
Perustelen näkemystäni pitkän ajanjakson kuluessa tekemilläni havainnoilla musiikinopetuksen tarpeellisuudesta Hyvinkäällä.
Ensimmäiset muistikuvani ovat heti sotiemme jälkeiseltä ajalta. jolloin olin innokas musiikista kiinnostunut lukiolainen ja yritin löytää itselleni viulunsoitonopettajaa. Havaintoni opetuksen tarpeellisuudesta ovat jatkuneet näihin päiviin asti. esim. silloin kun joku entinen musiikkiopiston oppilas tai opettaja on kertonut omia tuntemuksiaan oppilaitoksen merkityksestä itselleen. Väliin mahtuu myös yli 20 vuotta kannatusyhdistyksen hallituksessa aikana,jolloin syntyi musiikkioppilaitoksia koskeva tärkeä lainsäädäntö ja taisteltiin valtionosuuden piiriin pääsystä kaupungin tukiessa opiston kannatusyhdistyksen tavoitteita.
Koko tältä pitkältä ajalta en muista yhtäkään musiikkiiopiston tarpeellisuutta tai edelleen kehittämistä vastustavaa kannanottoa miltään suunnalta. Nekin tahot, jotka eivät olleet varsinaisesti musiikin kanssa tekemisissä, pitivät musiikin opiskelua hyvänä harrastuksena nuorille. koska se samalla mm. totutti heitä määrätietoiseen pitkäjänteiseen työskentelyyn.
Itse en siis nuoruudessani voinut opiskella viulunsoittoa Hyvinkäällä , koska opettajia ei ollut. Isäni oli aikoinaan yrittänyt itse opiskella,mutta oli kuullut jostain että se on mahdotonta. Pitää kuulemma olla ‘konservatorion käynyt viulisti’ opettajana, muutoin ei tule mitään. Koska Hyvinkäältä ei löytynyt yhtäkään sellaista, oli selvää ettei ollut muitakaan! Kun viulua piti oppia soittamaan , löytyi apu Helsingin Kansankonservatoriosta,josta olin lukenut lehdestä. Pääsin itsensä Sulo Hurstisen oppilaaksi 1945 ja kävin lukiovuoteni hänen tunneillaan kerran viikossa. Seuraavan kerran soitonopiskelu tuli eteen v.1952, jolloin esikoisemme syntyi eikä Hyvinkäällä vieläkään ollut musiikkiopistoa eikä ‘konservatorion käyneitä viulistejakaan’. Onneksi 1957 Hyvinkäälle oli perustettu musiikkiopisto, jonne tyttäremme pääsi oppilaaksi aikanaan, kuten muutkin lapsemme.
Ennen kuin yllättävä leikkaussuunnitema tuli tietooni en osannut kuvitella, että mielestäni näin tarpeellisen ja hyödyllisen oppilaitoksen tulevaisuus voisi olla uhanalainen. Nautin vain näin vanhoilla päivilläni opiston työn tuloksista ja sen saamasta valtakunnallisesta arvonannosta sekä kävin usein opiston konserteiissa.
Ymmärrän että elämme kovia aikoja, mutta juuri silloin pitää pyrkiä säilyttämään ja jopa elvyttämäänkin laajalti hyviksi koettuja toimintoja.
Hyvinkään musiikkiopisto on yksi maamme korkeatasoisimmista musiikkioppilaitoksista, jonka toiminta on pitkäjänteisen kehityksen tulosta. Musiikkiopisto on tarjonnut kasvupohjan soitonopiskelussa musiikin monipuoliseen harrastamiseen mm. soitinvalikoiman laajojen mahdollisuuksien kautta erikoistuttaessa niin klassisessa, jazz- kuin vaikkapa kansanmusiikissa aina ammattiin saakka eri puolille Suomea ja Eurooppaa. Hyvinkää on tätä kautta tullut tunnetuksi erityisesti lapsi- ja nuorisomyönteisyydestään kehittyvänä nousevana modernina, mutta yhtäältä luonnonarvoja kunnioittavana kulttuurikaupunkina. Suunnitellut leikkaukset ja niiden valmistelu siten, että avointa keskustelua ei ole riittävästi käyty, kertoo kuntademokratian rapautumisesta virkamiesjohdon ottaessa valtaa itselleen lyhytnäköisillä talousesityksillään. Tällaisilla leikkauksilla ei itse asiassa kaupunki säästä euromääräisesti lainkaan eikä niillä pyöritetä esim. sairaalan erikoisyksikköosastoa kuin korkeintaan pari päivää: Hyvinkää menettää kerrannaisvaikutuksissa enemmän ja sen henkinen sisältö, jota musiikki ja taide tuovat kaupungin imagoon katkeaa leikkausten toteutuessa ja vie kaupunkia kehityksessään alaspäin mm. asukasviihtyvyydessä, nuorten ja lapsien harrastamismahdollisuuksissa sekä konserttitoiminnassa. Vetoan päättäjiin edelleen Hyvinkäällä asuvana, että tällaista leikkausta arvioitaisiin uudelleen tänä aikana, jolloin tuleville sukupolville on turvattava usko huomiseen henkisen diversiteetin ja suomalaisuutemme kantavana voimana.
Milko Vesalainen
Intendentti Lappeenrannan kaupunginorkesteri/Saimaa Sinfonietta, Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut, ammattihuilisti, joka opiskeli Hyvinkään musiikkiopistossa 1977-1990
Olen Hyvinkään musiikkiopiston kasvatti ja Hyvinkään musiikkiopiston seinien suojassa olen saanut erinomaisen pohjan muusikkoudelleni ja myöhemmälle uralleni. Oma musiikillinen kasvuni on alkanut Hymossa viulutunneilla 5-vuotiaana. Musiikkiopisto on tarjonnut minulle paikan, jossa kehittää musiikillisia valmiuksia, opiskella ammattitaitoisten, sydämellisten ja välittävien opettajien ohjauksessa. Olen saanut sieltä myös monia tärkeitä ystäviä. Kiitos koko Hymon väelle!
Hyvinkään musiikkiopisto on vaikuttanut elämääni ja erityisesti uravalintaani hyvin paljon. Valmistuttuani Hyvinkään yhteiskoulun lukiosta ja Hyvinkään musiikkiopistosta jatkoin musiikin ammattiopintoja Jyväskylän yliopistossa. Ammattiin valmistumisen jälkeen olen palannut takaisin Hyvinkäälle ja saanut täältä itselleni mainion ja monipuolisen työkentän, jossa jakaa oppeja eteenpäin hyvinkääläisille lapsille ja nuorille.
Hyvinkäällä tehdään erinomaista yhteistyötä eri kulttuuritoimijoiden välillä ja tätä minulla on ollut ilo päästä todistamaan. Hyvinkään musiikkiopisto tuottaa konsertteja mm. Hyvinkääsaliin ja kaupungintalolle rikastuttaen näiden konserttitilojen musiikkitarjontaa. Musiikkiopistossa opitut taidot näkyvät myös vahvasti koulujen musiikkitoiminnassa ja elävöittävät näin koko kaupungin musiikkikulttuuria. Hymo on tärkeä osa Hyvinkään kaupungin musiikkikasvatusta.
Ymmärrän, että haastavina aikoina monesta toimesta on säästettävä. Vaikeina aikoina musiikki ja kulttuuri auttavat jaksamaan ja tuovat yhteisöllisyyttä kaupunkiimme. Kasvatuksellisesta näkökulmasta musiikki antaa nuorille keinoja ilmaista itseään. Musiikin opiskelu opettaa myös pitkäjänteisyyttä, kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Musiikkiopisto on tärkeä paikka monelle hyvinkääläiselle lapselle ja nuorelle. Toivon, että tämä kasvatuksellinen näkökulma otetaan huomioon leikkauksista päätettäessä, ja että hyvinkääläisillä nuorilla olisi jatkossakin mahdollisuudet saada vankka musiikin perustason koulutus Hyvinkäällä.
Anna Kinnunen,
Hyvinkään lukioiden musiikinopettaja
Hyvinkään Nuorisokuoron kuoronjohtaja ja perustaja
Hyvinkään musiikkiopiston kasvatti
Hyvinkään musiikkiopiston korkeatasoinen opetus luo erinomaisen mahdollisuuden innokkaalle oppilaalle toteuttaa ja kehittää itseään. Sen ansiosta kaupungista onkin lähtöisin monia taitavia ammattimuusikkoja. Musiikkiopistolla on myös suuri vaikutus lujien ystävyyssuhteiden luomisessa. Kannustava yhteishenki monipuolisen opetustarjonnan ohella sai aikoinaan minut kiinnostumaan merkittävästi muusikon työstä. Sama kiinnostus säilyi ja nykyään jatkan opintojani kohti ammattimuusikon uraa Sibelius-Akatemiassa.
Musiikki on osa ihmisen ja koko yhteisön hyvinvointia ja kulttuuria. Musiikkiopisto on sekä kasvattaja että hyvinvoinnin luoja. Jos henkisen hyvinvoinnin perusteita kavennetaan, sen vaikutukset ovat kerrannaiset yhteisölle ja kaupungille. Kannattaa suorittaa ajatusleikki, millä tavalla musiikki vaikuttaa sinun elämääsi, joka istut päättämässä mistä toiminnosta leikataan. Musiikin takana ovat aina ihmiset, joista monet ovat saaneet oppinsa juuri musiikkiopistoista. Jos pohja laadukkaalta musiikkikoulutukselta ja -kasvatukselta otetaan pois, ovat vaikutukset kauaskantoiset.
Laadukasta opetusta ja ihanat opettajat, sydän teille <3 ja Opistolle!
Kauan eläköön Hyvinkään musiikkiopisto. Musiikki ja muu taide on sosiaali- ja terveyspalvelua. Kulttuuri kantaa ihmistä.
Hyvinkään musiikkiopisto on antanut koko perheellemme paljon. Muutettuamme Hyvinkäälle vuonna 2003 aloittivat molemmat poikani musiikkileikkikoulussa ja tyttäreni synnyttyä vuonna 2005 saimme paikan vauvamuskarista, (- oi niitä aikoja! 😊)
Nyt tyttäreni opiskelee musiikkiopistossa klarinetin soittoa osallistuen aktiivisesti myös musiikkileireille.
Toinen pojistani on siirtynyt Hyvinkään musiikkiopistosta toisaalle tähtäimenään ammattimuusikon ura.
Olen suunnattoman kiitollinen Hyvinkään musiikkiopistolle kaikista näistä vuosista. Lasteni on ollut hyvää kasvaa ja kehittyä musiikkiopiston hyvässä, kannustavassa ilmapiirissä.
Musiikkiopiston merkitys lapsille on korvaamaton ja merkitys koko kaupungin kulttuurielämälle todella merkittävä, iloa tuova.
Anna Tulkki
Syntyjään hyvinkääläisenä olen aina sanonut, että Hyvinkää on ensimmäinen oikea kaupunki Helsingistä pohjoiseen. Kaupunki omalla identiteetillä, ei siis Helsingin lähiö.
Hyvinkään kaupungin pyrkimys vähentää tukea Hyvinkään musiikkiopistolta aiheuttaa valtionosuuksien menetyksiä, vaarantaa opiston tulevaisuuden ja antaa negatiivisen leiman kaupungin imagoon vetovoimaisena asumisympäristönä.
Hymon tarina on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs niin harrastajien tukemisessa kuin ammattilaisten kasvattamisessa.
On lyhytnäköistä politiikkaa vaikeina aikoina leikata tulevaisuudelta!
Ulla Perksalo, Hyvinkään musiikiopiston oppilaana ja opettajana 1967-1991
Turun filharmoninen orkesteri, Turun konservatorio
Hyvinkää on ollut itsenäinen hyvällä imagolla oleva pikkukaupunki, ei mikään nukkumalähiö, josta vain lähdetään aamulla töihin ja illalla takaisin. Täällä on virkeää kulttuuritoimintaa, Hyvinkään Musiikkiopisto etunenässä. Musiikkiopistossa opiskelee n 700 lasta ja nuorta, jos toimintaa joudutaan Kaupungin säästötoimien ja sitäkautta valtion avustuksen pienenemisen takia vähentämään, mihin nämä nuoret vapaa-aikanaan menevät. Itse olen opiskellut n. 8 vuotta opistossa, 3 lastani jo musiikkileikkikoulusta alkaen yli teini-iän. Kaikille mielle musiikki on jäänyt iloiseksi osaksi elämää. Kaikista opiston oppilaista ei todellakaan tule ammattimuusikoita, mutta hyvätasoinen Hyvinkään Musiikkiopisto on kasvattanut melkoisen määrän korkeatasoisia, myös kansainvälisiä eturivin muusikoita. Todella lyhytnäköistä , jos tätä toimintaa supistetaa.
Hyvinkään musiikkiopiston ja kulttuurikasvatuksen puolesta!
En tiedä, mitä minusta olisi tullut ilman Hyvinkään musiikkipistoa. Tai monista ystävistäni. Olemme sitä sukupolvea, josta muodostui musiikkinopiston ensimmäinen orkesteri ja joka vuonna 1970 otettiin tuosta vain mukaan Hyvinkään orkesteriin soittamaan ihan oikeita teoksia ihan oikeassa sinfoniaorkesterissa. Riitti, että osasi edes vähän soittaa asemissa ja oli jonkinlainen vibratoa. Olin 10-vuotias ja soitin Haydnin Kellosinfoniaa ykkösviulussa. Jalat eivät ulottuneet lattiaan, mutta musiikin virta vei ihmeelliseen maailmaan, josta emme oikeastaan kukaan halunneet pois. Sinne meistä moni jäikin, musiikkimaahan.
Osalle kävi kuin minulle: musiikki, sellonsoitto, on nyt tärkeä ja aikaa vievä harrastus, ja ammatti on se mikä on vain siksi, että olen soittanut selloa Hyvinkään musiikkiopiston orkesterissa ja Hyvinkään orkesterissa, saanut kasvaa musiikissa. Olen kulttuuritoimittaja ja musiikkikriitikko Savonlinnassa, oopperakaupungissa. Kirjoitushistoria Hyvinkään Sanomiin alkoi siitä, että närkästyin niin valtavasti siitä, että meistä, siis opiston kamariorkesterista ei kirjoitettu mitään, kun tulimme 1981 toiseksi valtakunnallisessa orkesterikilpailussa. Mukana on noin 20 kamariorkesteria, ammattioppilaitokset mukaan lukien, voiton vei tietenkin Keskipohjanmaa, mutta pieni ja tuntematon Hyvinkää oli toinen. Eikä lehti reagoinut. Toimituspäällikkö kysyi: Etkö sinä voisi kirjoittaa, meillä ei kukaan ymmärrä noista mitään. Kirjoitin, ja tässä sitä ollaan ollaan. Kulttuuritoimittajan uraa on nyt takana jo 34 vuotta, mutta soittajan, harrastajan tai opiskelijan ja opettajankin, paljon kauemmin.
Vuonna 1970 oli Hyvinkään orkesterikin oli nuori ja pieni, samoin kuin musiikkiopisto Taidetalolla. Sitähän me emme ymmärtäneet. Me tiesimme vain, että soittotunneilla saatiin hyvää oppia ja sieltä vedettiin jokainen kynnelle kykenevä ensin musiikkiopiston orkesteriin, Pentti Raition, sitten Jouko Koivukosken johtamaan. Harjoitusta ennen seistiin viritysjonossa. Emme osanneet itse virittää. Harjoitukset taidetalon suurimmassa luokassa olivat varmasti aluksi kamalaa kuultavaa. Ihan ensimmäinen kappale oli Beethovenin Ilolle-hymni. Olin kolmannen viulun äänenjohtaja, alttojahan ei tietenkään ollut.
Emme ymmärtäneet silloin, kuinka hyvin meidän kävi: olimme Hyvinkään musiikkiopiston ja orkesteritoiminnan tienraivaajajia, samoin ensimmäisen sukupolven musiikkiluokkalaisia. Pääsimme kasvamaan niin musiikkiopiston, orkesterin ja musiikkiluokkien kanssa kansakoululaisista nuoriksi aikuisiksi. Kaikki nämä kolme kehittyivät samaa tahtia kuin mekin. Meitä vanhemmat eivät saaneet kokea tätä kasvua ja innostusta. Me teimme monta “ensimmäistä kertaa Hyvinkäällä” -asiaa.
Se joukko, joka aloitti opiston ensimmäisessä orkesterissa noin 1968 kasvoi tiiviisti yhteen ja pysyi yhdessä 80-luvulle saakka. Musiikkiopiston orkestereissa ja soittotunneilla opittiin se, mikä tuli käyttöön Hyvinkään orkesterin vaativimmissa teoksissa. Musiikkiluokilla opittiin laulamaan suoraan nuoteista ja saatiin myös kätevästi suoritettua teoriaopinnot aina I-kursseihin saakka. Musiikkia oli kuusi tuntia viikossa. Oppikoulu eli HYK ja Taidetalo olivat lähellä toisiaan, ja siinähän ne olivatkin, elämän tärkeimmät paikat ja elämän tärkeimmät ihmiset, musiikkiperhe ja ystävät, joiden kanssa vartuttiin niin ihmisinä kuin muusikkoina. Tärkeää oli myös Jouko ja Airi Koivukosken kehotus lähteä Oriveden musiikkileirille. Ensimmäisen vuotena lähti suuri joukko, ja niinpä sukeutui hyvinkääläisten jengi, joka oli kesästä toiseen ravasi milloin Orivedelle, Riistavedellä, Raudaskylässä tai Kuhmossa. Musiikkiväki eri puolilta Suomea alkoi tunnistaa tämän joukon, ne hyvinkääläiset.
Tein oudon liikkeen 11-vuotiaana: vaihdoin viulusta selloon, Hyvinkään orkesterin ykkösviulistista surkeaksi aloittajaksi. En kelvannut edes minijousiin. Ei auttanut muu kuin harjoitella moninkertaisesti ja ottaa kaverit kiinni. Hampaat irvessä tehty kiri kannatti, ja orkesteri auttoi: Hyvinkäällä ei ollut sinä talvena sellistejä, ja sain kutsun Hyvinkään orkesteriin, vaikka olin soittanut selloa vasta puolitoista vuotta. Siis hyppy kylmään veteen eli Schubertin Keskeneräiseen, pulttikaverina Esko Laine, nykyinen Berliinin filharmoonikkojen kontrabasisti. Kun tuli ensimmäisen osan sellosoolo, emme kumpikaan saaneet sitä soitettua. Kapellimestari-sellisti Teppo Tuominen auttoi: Kato meette toiseen asemaan ja siitä se lähteen. Minä ja Esko, Hyvinkään orkesterin ainoat sellistit: Mikä on toinen asema?
Hyvinkään musiikkiopisto oli ennakkoluuloton, hullunrohkea ja kannustava. Yhteistyö orkesterin kanssa oli esimerkillistä ja se toimi itsestään selvästi: hyvät soittajat mukaan isojen orkesteriin. Tällainen yhteistyö on hyvin harvinaista, mitä Hyvinkäällä ei ehkä ymmärretä. Hyvinkään musiikkiopiston rehtori Pentti Raitio ymmärsi orkesterisoiton merkityksen, samoin opiston opettajat. Niinpä me kaikkein aktiivisemmat elimme teinivuosina melkoista orkesterielämää: kamariorkesteri, Hyvinkään orkesteri ja musiikkiopiston sinfoniaorkesteri. Rippikouluiässä mukaan tuli kamarimusiikki, eli jousikvartetti, myös klarinettikvintetti ja pianotrio. Jousikvartettimme – nimeltään Hyvinkään musiikkiopiston jousikvartetti – Riitta Ivars, Ritva Viuhko, Ulla Siikonen ja minä, toimi peräti seitsemän vuotta. Saimme kunnian soittaa myös musiikkiopiston uuden toimitalon avajaisjuhlassa. Ohjelmassa jokin Schubertin menuetti. Ykkösviulisti Ivarsilta katkesi kieli kesken kertausjakson. Hän nousi kipakasti ylös ja sanoi: Noniin, se siitä. Poistui ripeästi. Me muut jäimme hölmistyneitä istumaan, sitten nousimme kömpelösti pokkuroiden ja poistuimme oudosti hymyillen primaksemme perässä epäröivien aplodien saattamina.
Pyrin kerran Sibelius-Akatemiaan, soitin huonosti ja päätin, että hyvä on, minusta ei tule sellistiä. Jatkoin orkestereissa ja tunneilla käyntiä muun opiskelun ohella. Sitten soitti rehtori Raitio ja pyysi tuntiopettajaksi Hyvinkään musiikkiopistoon. Sovittiin, että oma opettajani Markku Luolajan-Mikkola opettaa minua opettamaan kisälli-menetelmällä. Tässäkin Hyvinkään musiikkiopisto toimi epätavallisesti: nuorelle oman talon kasvatille annettiin hieno mahdollisuus. Markku tuki työssä hienosti ja opetinkin koko opiskeluaikani (Helsingin yliopisto, teor. filosofia, germ. filologia, tiedotusoppi, sosiaalipsykologia) sivutoimisena tuntiopettajana yli seitsemän vuotta, myös silloin, kun tein jo pitkiä sijaisuuksia Hyvinkään Sanomissa tai saksan lehtorina HYKissä. Hyvinkään Orkesterin soolosellistinä olin kymmenen vuotta, jolle ajalla osui muun muassa Hyvinkään ensimmäinen Matteus-passio, ensimmäinen Messias, ensimmäinen Sibeliuksen sinfonia, ensimäinen Shostakovitshin sinfonia. Vedin myös musiikkiopiston kamariorkesterille matalien jousien stemmaharjoitusia ja opetin kamarimusiikkia. Kaikki tämä niillä opeilla, joita olin saanut Hyvinkäältä, en mistään muualta.
Sattui myös niin, että äitini ja kahden hyvän ystäni äidit eli Pirkko Haanterä, Leila Kyröjärvi ja Marja-Leena Lempinen sekä muutama muu aktiivinen äiti perustivat Hyvinkään musiikkiopiston naistoimikunnan. Isä valmisti joulumyyjäisiin satoja pieniä puisia tonttuja, joita on edelleen varmasti monen joulutavaralaatikoissa. Naistoimikunnan myyjäiset, kirpputorit ja soittajaiset olivat lämmin lisä opiston toimintaan.
Soittajan ura Hyvinkäällä huipentui Hyvinkääsalin avajaisiin, orkesterin 25-vuotiskonserttiin ja opiston 40-vuotisjuhliin, jotka myös valokuvasin. Orkesterin juhlakonsertin arvioi itse Seppo Heikinheimo. Oli hyvä jättää soolosellistin pesti, kun maan pelätyin kriitikko kirjoitti: Hyvinkäällä on hyvä orkesteri. Erityisesti jousisto soi kauniisti ja yhtenäisesti.
Kun täältä ajallasesti ja maantieteellisesti etäältä katson Hyvinkään musiikkiopistoa ja kaikkea sitä, mitä minä ja sukupolveni soittajatoverit sieltä ammensivat, en voi ymmärtää nykypäättäjiä. Hyvinkään musiikkiopisto oli kovatasoinen opisto, joka katsoi kauas eteenpäin ja toimi koko kaupungin hyväksi. Valtava määrä opiston oppilaita on nyt ammattimuusikoita, mutta sitten on meitä, jotka tekevät jotain musiikkiin liittyvää, kiitos Hymon. Esimerkiksi sisareni Kristiina Hako os Lempinen on Ylen nuotiston amanuenssi. Omassa työssäni hyödyn jatkuvasti siitä, että olen soittaja ja tätä kautta ymmärrän eri alojen taiteilijoiden ajatukset aivan eri tavoin kuin uutistaustainen toimittaja. Opetin muutaman vuoden myös Savonlinnan musiikkiopistossa aloitettuani täällä kulttuuritoimittajana. Ero opistoissa oli suuri – Hyvinkään eduksi.
Hyvinkään musiikin “pyhä kolminaisuus” opisto, orkesteri ja musiikkiluokat, on toiminut esimerkillisesti vuosikymmeniä. Kaikkia niitä valtio tukee runsaskätisesti. Valtion tuki määräytyy kaupungin tuesta. Kaupungin avustusten leikkaaminen tai edes niiden suunnittelu on ajattelematonta, näköalatonta oman oksan sahaamista, jollaiseen en olisi uskonut Hyvinkään ennen niin viisaiden päättäjien koskaan syyllistyvän. Hyvinkään orkesteri on kasvanut komeaksi orkesteriksi, kiitos opiston. Hyvinkään kaupungin suhtautumista musiikkiin kertoo vaikka se, että kaupunginsihteeri Eerikäinen omakätisesti kiinnitti orkesterin 25-vuotiskonsertissa orkideat meidän jokaisen soittajan rinnuksiin kiitokseksi siitä, mitä teimme kaupungin hyväksi.
Täältä oikeasti köyhästä, kuihtuvasta Itä-Suomesta katsoen on Hyvinkää vaurastuva ja hyväosainen kaupunki kasvukeskusten vieressä. Kulttuurileikkaukset tällaisessa kaupungissa tuntuvat pähkähulluilta. Hyvinkää on nuori kaupunki, jonka yksi helmi on kovatasoinen musiikkiopisto ja kaikki se, mitä sen ympärille syntyy. Siitä pitää pitää kiinni kynsin hampain. Kyllä Hyvinkäällä on siihen varaa.
Riitta-Leena Lempinen-Vesa
Kulttuuritoimittaja, FM, harrastajasellisti, käsikirjoittaja, Savonlinnan Soitannollisen Seuran pj.
Annan täyden tukeni Hyvinkään musiikkiopistolle ja sen toiminnan turvaamiselle sekä kehittämiselle. Musiikkiopisto on itselleni rakas työpaikka ja tärkeä harrastuspaikka sadoille ja aikojen saatossa tuhansille hyvinkääläisille lapsille ja nuorille. Koen työni erittäin arvokkaaksi. Musiikin ja soittotaidon opettamisen lisäksi, saan olla turvallisena aikuisena mukana tukemassa lapsen kasvua ja sisäistä maailmaa. Opettaja-oppilas suhde kestää monesti vuosia ja vaikuttaa molempien elämään. Musiikkiopiston tuen leikkaaminen tarkoittaa, että jatkossa vain harvoilla on mahdollisuus tulla musiikkiopiston oppilaaksi. Kauaskantoisesti mahdollinen kaupungin tuen leikkaus vaikuttaa koko musiikkiopiston toimintaan näivettäen ja lopulta kuihduttaen sen. Laajemmin musiikkiopistojen alasajo vaikuttaa köyhdyttävästi koko Suomen musiikin kenttään. Uskon, että sellaisten uhkakuvien nousemista ei Hyvinkäällä päästetä tapahtumaan.
Hyvät Hyvinkään Kaupungin Päättäjät! Älkää alasajako Kasvatuksen ja Kulttuurin Siipiä ja Sivistyksen Kehdon elinvoimaa! Lasten ja Nuorten Hyvinvoinnista ja Kehityksestä on kyse! Musiikkiopistolla on lapsille ja nuorille hyvä ja turvallinen kasvu- ja kehitysalusta tulevaisuuteen ja laadukasta evästä elämään.
Vuosikymmenten aikaansaannokset: Hyvinkään musiikkiopiston juuret ovat syvällä jo vuodesta 1957 Opistomme on ollut Suomen Musiikkioppilaitosten liiton jäsen. Hyvinkää ja Hyvinkääläiset ansaitsevat taiteen kehdon ja toimivan musiikkiopiston!!
terveisin; Edesmenneen Hyvinkään Kaupungin päättäjän ja Musiikkiopiston Puolestapuhujan tytär. Musiikkiopistossa opiskelleen, Kahden lapsen äiti ja neljän lapsenlapsen isoäiti Terttu Tuominen o.s Tuomi
Hyvinkään musiikkiopisto tekee erittäin tärkeää lasten ja nuorten taidekasvatustyötä ja toteuttaa opetusta laadukkaasti suurella sydämellä. Oppimisen ja musisoinnin iloa kaikille “hymolaisille”!
Hyvinkään musiikkiopiston toiminta tuottaa päivittäin suurta iloa ja elämänlaatua suurelle joukolle ihmisiä. Siellä on muusikontaipaleensa aloittanut moni alansa kansainvälisestikin huomattavimpiin kuuluva taitaja. Moni on sieltä myös saanut innostavan alkusysäyksen kohottavaan harrastukseen ja elinikäiseen rakkauteen musiikkia kohtaan – uskon että kaikki tämä antaa tavattomasti eväitä myös muuhun elämään. Hyvinkään musiikkiopisto on suuri ylpeyden aihe Hyvinkään kaupungille ja toivon hartaasti, että kaupunki osaa pitää hyvää huolta arvokkaasta, pitkäjänteisellä työllä rakennetusta musiikkiopistostaan ja turvaa sen toiminnan jatkon mahdollisimman täysipainoisella tavalla.
Olli Mustonen
pianisti, säveltäjä, kapellimestari
Hyvinkään musiikkiopistolla on pitkä ja ansiokas historia maamme musiikkiopistojen joukossa. Olen huolestuneena seurannut viimeaikaista keskustelua Hyvinkään kaupungin säästötoimista. Työskentelin aikoinaan mm. Jokilaaksojen musiikkiopiston apulaisrehtorina, ja jo tuolloin oli selvää, että jos kunta laskee opiston tukea, myös valtio tekee samoin. Tuolloin on seuraa väistämättömästi tarve korottaa lukukausimaksuja kohtuuttomasti (jolloin perheiden eriarvoistuminen musiikin harrastamisen suhteen kasvaa) tai lopettaa koko musiikkiopistotoiminta. Nykyisin vallitsee sama uhkatilanne, jos tukiin puututaan radikaalisti.
Harvoin päätöksiä tehdessä tullaan ajatelleiksi musiikkiopiston tukemisen myönteisiä seurannaisvaikutuksia: Kunta saa verotuloja henkilökunnan ja heidän perheidensä asumisen ja olemisen kautta, harrastusmahdollisuudet toimivat vetovoimatekijöinä uusille asukkaille ja musiikin harrastamisella voi olla jopa syrjäytymistä ehkäiseviä vaikutuksia. Näin saadaan sekä tuloja että säästöjä kunnalle tavoilla, joita ei äkkiseltään laskemalla huomaa.
Myös omat lapseni ovat saaneet nauttia Hyvinkään musiikkiopiston korkeatasoisesta opetuksesta. Yksi heistä on suuntautumassa ammattiopintoihin.
Itse toimin aikoinani musiikin yleisten aineiden tuntiopettajana/sijaisena Hyvinkään musiikkiopistolla, ja sittemmin myös Hyvinkään Orkesterin intendenttinä kahden vuoden ajan. Noista positioista tulin nähneeksi, kuinka tärkeää pienen paikkakunnan musiikkielämälle on tarjota mahdollisuus musiikin harrastusluontoiseen ja puoliammattimaiseen harjoittamiseen lapsille, nuorille ja muusikon ammattia tavoitteleville. Hyvinkään musiikkiopiston opettajakunta ja edistyneimmät oppilaat ovat olleet tärkeä voimavara paikkakunnan konserttielämälle niin yhteisproduktioissa kuin korkeatasoisissa ammattilaiskonserteissa.
Toivotan Hyvinkään musiikkiopistolle onnea ja menestystä tulevissa koitoksissa, sekä lähetän ilmoille toivomuksen siitä, että tuen määrä opistolle olisi jatkossakin kohtuullinen ja mahdollistaisi musiikin ilon kaikkien saataville.
Elina Akola, FM, KM, musiikkiopiston entinen opettaja, Hyvinkään Orkesterin ex intendentti.
Hyvinkään musiikkiopisto tarjoaa laadukasta opetusta lapsille ja nuorille. Konsertit ja erilaiset tapahtumat esim. Soiva Joulutalo ovat osoitus yhdessä tekemisestä ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Viva la musica!