Monipuolista musiikinopetusta Hymossa – pop-jazz-piano- ja pop-jazz-lauluopetus alkaa elokuussa

Hyvinkään musiikkiopistossa eli Hymossa voi elokuusta alkaen opiskella klassisen musiikin lisäksi pop-jazz-laulua ja pop-jazz-pianonsoittoa huippuammattilaisten johdolla. 

Pop-jazz-laulunopettajan tehtävään on valittu musiikin maisteri Tuulikki Blom. Blom on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen aineryhmästä v. 2018, syventymiskohteenaaan rytmimusiikin laulupedagogiikka. Opettamisen lisäksi hän työskentelee musiikintekijänä ja sanoittajana pääasiassa Pegasos-yhtyeelle. Blom tekee myös poikkitaiteellista yhteistyötä nykysäveltäjien ja performanssitaiteilijoiden kanssa. Artistina hänellä on laaja kosketuspinta populaarimusiikin kenttään niin esiintyjänä, kirjoittajana, studiomuusikkona, sovittajana kuin yhtyeiden leaderina.

Piano-opettajan toimeen on valittu musiikkipedagogi (AMK) Lassi Kouvo. Hän valmistui Metropolia-ammattikorkeakoulusta pop&jazz-linjalta vuonna 2013 ja on suorittanut myös klassisen pianonsoiton ammatillisen lisäkoulutuksen Lahden konservatoriossa vuonna 2018. 

Viime vuodet hän on opettanut pianonsoittoa Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa. Aiemmin Kouvo on ohjannut myös bänditoimintaa muun muassa Helsingin Pop&Jazz Konservatoriossa. Kouvo on tunnettu esiintyjä Helsingin jazzklubeilla ja hän on soittanut satoja konsertteja erilaisissa kokoonpanoissa big bandeista duoihin.

Tuulikki Blom (kuva: Oskari Järvinen)

Lassi Kouvo (kuva: Gustavo Sanchez)

Hymon soitonopetus jatkuu rikkaana myös tutuissa orkesteri- ja harmoniasoittimissa. Klassista laulua opettaa Emma Hannonen. Myös kuorotoiminta kukoistaa energisenä: Reeta Nikkolan ohjaamat lapsikuorot 5-7 ja 8-12-vuotiaille sekä Noora Vuorenmaan ja Anna Kinnusen johtama Hyvinkään nuorisokuoro harjoittelevat viikoittain ja esiintyvät aina sopivan tilaisuuden tullen. 

Oppilaspaikkoja on vielä vapaana musiikkileikkikoulussa sekä soitto- ja lauluopintoihin musiikkiopistossa. Vapaat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten nyt kannattaa ilmoittautua Hymon kotisivujen kautta osoitteessa www.hymo.fi