Mediatiedote: Hyvinkään musiikkiopiston oppilaiden sävellyskonsertti ystävänpäivänä 14.2.2021

Hyvinkään musiikkiopiston oppilaiden sävellyskonsertti ystävänpäivänä 14.2.2021

Säveltäminen on tullut peruskoulujen opetussuunnitelmaan vuonna 2016 ja taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin vuonna 2017. Tähän saakka näiden opetussuunnitelmien toteutus ei ole johtanut kovin merkittäviin uusiin pedagogisiin tai innovatiivisiin avauksiin. Hyvinkään musiikkiopisto on kuitenkin tarttunut haasteeseen ja ryhtynyt antamaan ohjausta oppilailleen myös säveltämisessä. 

Säveltämistä ei ole syytä lähestyä turhan tosikkomaisesti: on yhtä hauskaa säveltää kuin vaikkapa piirtää tai kirjoittaa omia tarinoita. Leikkimielinen luova toiminta vahvistaa hyvää itsetuntoa ja kokemusta siitä, että jokainen voi saada oman äänensä esiin.  

Lapset ja nuoret ovat luonnostaan luovia ja rohkeita kokeilijoita. Sävellysohjauksen tulokset ovat ylittäneet Hymossa kaikki odotukset: vuosi sitten parikymmentä uutta sävellystä esitettiin konsertissa musiikkiopiston täpötäydessä kamarimusiikkisalissa. Tänä vuonna ystävänpäivänä klo 12 julkaistavassa Itse sävelsin -videokonsertissa Hymon omalla Youtube-kanavalla saadaan ihailla yli 40 oppilaan sävellyksiä – useimmiten säveltäjien autenttisina omina tulkintoina!   

Itse sävelsin -videokonsertti on nautittavissa kahden viikon ajan helmikuun loppuun saakka. Lisätietoja www.hymo.fi

Reima Raijas
reima.raijas@hymo.fi
050 5099411