Tiedote 1.4.2020: Etäopetusta jatketaan 13.5.2020 saakka

Suomen hallitus on päättänyt jatkaa rajoitustoimia koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Opetuksen rajoituksia jatketaan 13.5.2020 saakka ja samalla varaudutaan jatkamaan niitä lukukauden loppuun saakka, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Opetus

Hyvinkään musiikkiopistossa jatketaan etäopetusta 13.5. saakka. Jousiorkesterit jatkavat toimintaansa etäopetuksena. Puhallinorkesterilaisille järjestetään kevään opetuksen korvaava orkesterileiri 24.-25.10.2020.

Etäopetukseen siirtyminen on tuonut mukanaan paljon uusia ideoita ja toimintatapoja. Opettajilta ja oppilailta saadun palautteen pohjalta oppilaat ovat kokeneet eri etäopetusvaihtoehdot toimiviksi. Yksilö- ja ryhmäopetus toteutetaan etäopetuksena pääsääntöisesti lukujärjestyksen mukaan.

Opettajat ovat viikoittain yhteydessä oppilaisiinsa (puhelin, sähköposti, videoyhteys) ja oppilaatkin ovat yhteydessä opettajiin sähköisin yhteydenpitovälinein. On tärkeää säilyttää oppilaan ja opettajan välinen vuorovaikutus.

Muskari

Musiikkileikkikoululaiset saavat linkin tuttujen opettajien videoimiin muskarituokioihin, joiden mukana voi leikkiä ja laulaa yhdessä kotona niin monta kertaa kuin haluaa. Nämä videot ovat olleet odotettuja ja supersuosittuja!

Opintosuoritukset

Oppilaiden opintosuoritusten suorittaminen (tasosuoritukset ja soivat näytteet) pyritään turvaamaan poikkeusoloista huolimatta. Toki soivien näytteiden konsertteja voi siirtää ensi syksyynkin, mutta esim. osasuorituksia voi mainiosti tehdä vielä kevään aikana. Ensimmäiset soivat näytteet on jo kuunneltu ja arvioitu onnistuneesti videoyhteydellä.

Konsertit

Kaikki yleisötilaisuudet on peruttu kevätlukukauden osalta. Toivomme oppilaiden ilahduttavan konserttien sijaan isovanhempia ja muita läheisiään itse tekemillään videoilla ja äänitteillä.

Perheet ovat tällä hetkellä poikkeuksellisessa tilanteessa. Rutiini etäkoulutyöhön on jo varmasti löytynyt ja tärkeälle musiikkiharrastukselle löytyy jälleen oma paikkansa. Toivomme, että musiikkiharrastus tuo iloa ja hyvinvointia koko perheelle.

Toivotamme kaikille terveyttä ja hyvää kevään jatkoa!

Risto Kinnunen                                                              Sanna Ratia   

puheenjohtaja                                                                rehtori

Hyvinkään musiikkiopiston Kannatusyhdistys ry.